skip to Main Content

Jeans/spijkerbroek proper zonder te wassen!

Herken je het volgende: Je hebt een geweldige (dure) spijkerbroek gekocht en durft em niet te wassen.

Stel je voor dat ie krimpt of zijn mooie pasvorm verliest. Ik vond onderstaande tips om je favoriete jeans weer als nieuw te krijgen (lees:proper) zonder te wassen!

Het wassen van je spijkerbroek is slecht voor de kwaliteit van je jeans. Denk aan slijtage en kleurverlies.

Om langer van je spijkerbroek te genieten, kun je hem het beste een nachtje in de vriezer leggen. Op deze manier worden bacteriën gedood door de kou. Leg je broek ’s avonds in de vriezer en hang ‘m de volgende ochtend uit in de douche. Zo wordt je broek weer droog en soepel.

Ik hoor je al denken – Allemaal goed en wel Amy, maar wat als je een vlek in je broek hebt? Niet dat wij vrouwen zo’n knoeiers zijn, maar toch…

Heb je een vlek in je spijkerbroek? Neem een beetje zeep en een klein borsteltje en wrijf over de vlek. Door de vlek plaatselijk te behandelen, blijft de spijkerstof langer mooi. Geen wasmachine nodig!

Wil je toch je spijkerbroek wassen?

Doe dit dan met een klein beetje zout in plaats van wasmiddel. Dat is minder agressief en houdt de kleur langer mooi. In plaats van wasverzachter kun je ook een scheutje azijn in het bakje van de wasmachine doen. Een stuk ’zachter’ voor je broek en het milieu.

Denk eraan – was je jeans in de wasmachine altijd binnenstebuiten!

En dan komt het drogen…

Doe je spijkerbroek nooit in de droger. Je broek kan enorm slijten en/of krimpen en zijn mooie pasvorm verliezen. Hang je broek te drogen aan de broekspijpen. Zo lopen kleurstoffen die losgekomen zijn weer terug – zeggen jeans-experts.

Ik vind het best wel grappig, want mijn man is zowaar nog erger als het aankomt op zijn favoriete jeansbroeken wassen! Die moet ik eens om de zoveel tijd stiekem van zijn badkamerkapstok pakken, ’s avonds uitwassen en zorgen dat ie ’s morgens weer netjes aan zijn kapstok hangt ;-)

Hoe vaak was jij je jeans? En hoe doe jij dat?

PS: Herlees ook zeker even het artikel ‘Kan je als 50+ een jeans/spijkerbroek dragen?’ dat ik eerder al schreef.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x