Last van een droge huid? Niet meer met deze 6 tips!

Een droge huid is niet alleen seizoensgebonden maar ook leeftijdsgebonden.

Elk jaar draait het weer uit op hetzelfde… Temperatuurschommelingen, de winter staat garant voor meer en koudere wind, regen- of sneeuwbuien die je huid aantasten en in de zomer kampen we dan weer (zeker nu) met veel te hoge temperaturen en extreme droogte.

Het wisselen van de seizoenen staat garant voor een droge huid.

Hebben wij vrouwen weer pech, want niet alleen met het wisselen van de seizoenen, maar ook tijdens de overgang hebben veel vrouwen te maken met een droge huid door de afname van oestrogeen in het lichaam.

Met de juiste verzorging én deze 6 tips kun je daar gelukkig veel aan doen.

1. Koop een luchtbevochtiger.

De verwarming een paar graadjes hoger zetten in de winter, of gewoon de warmte die binnendringt in de zomer… droogt de lucht in je huis uit. Investeer in een goede luchtbevochtiger.

Zet deze in de woonkamer (waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt) of  in je slaapkamer, zodat je huid mooi gehydrateerd blijft terwijl je slaapt.

2. Drink meer water.

Het geheim voor een gehydrateerde huid is nog altijd een gehydrateerd lichaam. Geen fan van water? Geef je water een extra smaakje door er bijvoorbeeld komkommer, citroen, besjes … aan toe te voegen.

3. Douche minder lang én minder warm

Hoe graag ik in de winter ook onder een hete douche sta én dat liefst zo lang mogelijk… spoelt de warmte van het hete water de natuurlijke oliën van je huid weg. In de zomer is deze tip natuurlijk ideaal – zeker nu!

Neem dus liever een ‘iets’ koudere douche en sta er minder lang onder. Hydrateer je huid meteen erna want dan zijn je poriën het meest geopend.

Let er ook op dat je je droge gezichtshuid niet reinigt met koud water. Door de grote gevoeligheid voor temperatuurwisselingen zal je gezicht snel rood en schraal worden. Ik adviseer steeds om je gelaat te reinigen met lauwwarm water.

4. Beweeg!

Het klinkt misschien raar om door meer te bewegen je droge huid te helpen: maar hoe meer je beweegt, hoe beter je huid wordt voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Dit is weer belangrijk om de aanmaak van collageen op peil te houden.

5. Voed je huid.

Gebruik na je douche of bad een voedende crème of olie. Om te zorgen dat de crème goed intrekt, kun je eerst een milde scrub gebruiken. Zo verwijder je dode huidcellen en kan je crème beter opgenomen worden door je huid.

6. Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wil je écht op weg naar een gezonde huid, dan hecht je best meer aandacht aan wat er van binnen in jouw lichaam gebeurt. Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie huid daar ontstaat.

Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens 100% puur natuur is.

Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ van ALLES in ons lichaam en de aminozuren threonine, serine, glycine proline zijn nodig om een stevige, elastische huid te kunnen produceren. Als je zo lang mogelijk een mooie, strakkere huid wil behouden, raad ik je daarom aan om jouw gezond eetpatroon aan te vullen met Beauty Essentials.

Wil je me wel een plezier doen? Omdat mijn voorraad beperkt is en het productieproces tijdrovend en duur is, wil ik het product voorbehouden voor lezeressen die consequent dagelijks 4 tot 6 tabletjes innemen en er op die manier goede resultaten mee gaan boeken.

Als je niet van plan bent om het dagelijks (en in de juiste dosering) te gaan gebruiken, wil ik je vragen om niet te bestellen en zo een andere lezeres de kans te geven om het in huis te halen.

Ga je het wel consequent dagelijks in de juiste dosering gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy