skip to Main Content

Last van een droge huid? Niet meer met deze 6 tips!

Een droge huid is niet alleen seizoensgebonden maar ook leeftijdsgebonden.

Elk jaar draait het weer uit op hetzelfde… Temperatuurschommelingen, meer en koudere wind, winterse regen- of sneeuwbuien tasten je huid aan.

De winter is hét moment bij uitstek voor een droge huid.

Hebben wij vrouwen weer pech, want:

Niet alleen met het wisselen van de seizoenen, maar ook tijdens de overgang hebben veel vrouwen te maken met een droge huid door de afname van oestrogeen in het lichaam.

Met de juiste verzorging én deze 6 tips kun je daar gelukkig veel aan doen.

1. Koop een luchtbevochtiger.

De verwarming een paar graadjes hoger zetten droogt de lucht in je huis uit. Investeer in een goede luchtbevochtiger.

Zet deze in de woonkamer (waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt) of  in je slaapkamer, zodat je huid mooi gehydrateerd blijft terwijl je slaapt.

2. Drink meer water.

Het geheim voor een gehydrateerde huid is nog altijd een gehydrateerd lichaam. Geen fan van water? Geef je water een extra smaakje door er bijvoorbeeld komkommer, citroen, besjes … aan toe te voegen.

3. Douche minder lang én minder warm

Hoe graag ik in de winter ook onder een hete douche sta én dat liefst zo lang mogelijk… spoelt de warmte van het hete water de natuurlijke oliën van je huid weg.

Neem dus liever een ‘iets’ koudere douche en sta er minder lang onder. Hydrateer je huid meteen erna want dan zijn je poriën het meest geopend.

Let er ook op dat je je droge gezichtshuid niet reinigt met koud water. Door de grote gevoeligheid voor temperatuurwisselingen zal je gezicht snel rood en schraal worden. Ik adviseer steeds om je gelaat te reinigen met lauwwarm water.

4. Beweeg!

Het klinkt misschien raar om door meer te bewegen je droge huid te helpen: maar hoe meer je beweegt, hoe beter je huid wordt voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Dit is weer belangrijk om de aanmaak van collageen op peil te houden.

5. Voed je huid.

Gebruik na je douche of bad een voedende crème of olie. Om te zorgen dat de crème goed intrekt, kun je eerst een milde scrub gebruiken. Zo verwijder je dode huidcellen en kan je crème beter opgenomen worden door je huid.

6. Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wil je écht op weg naar een gezonde huid, dan hecht je best meer aandacht aan wat er van binnen in jouw lichaam gebeurt. Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie huid daar ontstaat.

Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert én ook nog eens puur natuur is.

Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor ALLES in ons lichaam en dus echt onmisbaar.

In dit artikel lees je meer over aminozuren en hun rol in ons lichaam.

Deze 4 "onbekende" stoffen zijn belangrijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

GRATIS ebook: 26 natuurlijke (beauty)middeltjes

x

Send this to friend