Waarom je best je make up aanpast als je ouder wordt

Veel vrouwen die make-up gebruiken zijn ooit met een bepaald merk en een bepaalde soort make-up begonnen… én houden hier jarenlang aan vast.

Ze wisselen wel eens af als ze naar een feestje gaan, maar over het algemeen zijn vrouwen best trouw als het gaat over de make-up die ze dragen.

Zeker als ze eenmaal een merk en een product hebben gevonden dat prettig werkt en hen goed ligt… switchen vrouwen niet zoveel meer, maar eigenlijk zouden ze dat beter wel doen, zeker als ze ouder worden.

Je huid verandert door de jaren heen en heeft dan ook andere noden. Sowieso qua verzorging, maar ook op het gebied van make-up.

Voor we overgaan naar de make-up wil ik toch eerst even benadrukken dat je vanaf je 25e-30e best iedere dag een verzorgende en hydraterende dagcrème gebruikt. Ook is het belangrijk dat je je huid iedere dag goed reinigt.

Als je ouder wordt zal je huid na het reinigen anders gaan voelen, de huid wordt wat droger, trekkerig, de bekende lachrimpeltjes ontstaan bij de dunner wordende oogrand en mondhoeken. Dit voel je niet meteen van de ene dag op de andere aankomen, maar het betekent wel dat je huid aan elasticiteit verliest en dat het herstel minder snel gaat.

Dus… pas je dagelijkse verzorging aan aan de noden van je (ouder wordende) huid.

Herlees daarvoor zeker onderstaand artikel van vorige week met tal van tips:

‘Maak zelf deze natuurlijke anti-rimpel crème.’

Dat gezegd zijnde is het niet alleen belangrijk dat je je dagelijkse verzorging aanpast, maar is het ook nuttig om je make-up eens kritisch te bekijken.

Kijk eens naar de veranderingen in je gezicht.

Een rimpeltje of lijntje bij de ogen kan oogschaduw hierin doen belanden. Iets waar je tijdens je jongere jaren geen last van hebt. Of de lijntjes rond te lippen, erg lastig als je een fel kleurtje op de lippen doet. Natuurlijk zijn er ook allerlei producten die je daarbij kunnen helpen, maar ook daar moet je dus op letten.

Ik wil wel even zeggen dat ‘moeten’ hier nooit een rol speelt, maar als je er op je best uit wilt zien, zijn er wel wat zaken waar je op kan letten.

Kijk goed naar je ogen en laat te harde omlijning weg. Het verkleint het oog. Gebruik eventueel een wit potlood aan de binnenkant van je ooglid of onder je oog, hierdoor krijg je een frissere look.

Te veel blush laat je er ouder uit zien dan je werkelijk bent, bij oudere dames komt dit vaak schreeuwerig over.

Kies je foundation goed doordacht. Of je nu kiest voor een crème, een liquid of een poeder versie hangt af van je huidtype en de hoeveelheid rimpeltjes. Een crème foundation zet zich écht vast in de rimpeltjes waardoor deze meer zullen opvallen, hier is het tijd om over te stappen op een luchtigere versie.

Ga voor je lipstick voortaan voor een tintje lichter, donkere lippenstift laat je er meteen een aantal jaren ouder uitzien. Gebruik een lipliner in dezelfde kleur als je lipstick om uitlopen te voorkomen. Hierdoor loopt de kleur niet over in de liplijntjes.

Verzorgde wenkbrauwen zijn dé goedkoopste facelift.

De perfecte wenkbrauwen vallen niet op, maar liften je hele gezicht en trekken de aandacht naar je ogen.

Zware borstelige wenkbrauwen zijn als een streep door je gezicht. Vormeloze wenkbrauwen geven een vuile, vlekkerige indruk, zeker als ze donker zijn.Geen of weinig wenkbrauwen maken je gezicht expressieloos. Getekende of te geëpileerde wenkbrauwen geven je een hard en streng uiterlijk.

Epileer je wenkbrauwen regelmatig, maar op een natuurlijke manier en verzorg ze dagelijks door ze simpel te kammen met een wenkbrauwborsteltje.

Tot slot…

Herontdek je natuurlijke schoonheid, less is more. Mijn advies is om goed rond te kijken wat er op de markt is, voor iedere leeftijdcategorie is er voldoende verkrijgbaar en ontkennen wat je werkelijke leeftijd is, werkt uiteindelijk – op het gebied van make-up – tegen je…

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?