Spray Tan – gezond alternatief voor de zonnebank

Een tijdje geleden schreef ik al een artikel over de effecten van ‘zonnebanken’ op je huid.

Klik hier om te herlezen waarom je verantwoord moet omgaan met de zonnebank.

In dit artikel haalde ik ook al even het ‘gezondere alternatief’ van de Spray Tan aan.

Hierover was ik meteen positief overtuigd, dit over de gezondheid hiervan voor je huid.

Enkel had ik mijn twijfels over de kleur van zo’n Spray Tan. Ik weet niet waarom, maar ik had het idee dat als je een Spray Tan liet doen, dat je er dan ‘oranje’ uit zou komen.

Ondertussen heb ik contacten gehad met ‘Zonnestudio Sun Abound’ in Genk waar ze een ‘Mystic Tan Cabine’ hebben… én ben ik helemaal gerust gesteld.

Zo gerust zelfs (na een dikke 3 maanden twijfelen) dat ik er volgende week langs ga om hun Mystic Tan Cabine uit te testen voor mijn huwelijk.

Want… ik ben toch van mening dat een iets gebruinde huid er nét dat beetje eleganter uit ziet bij/naast mijn bruidsjurk :-)

Je kan er tussen verschillende ‘huidtinten’ kiezen en er wordt altijd in overleg met hen bepaald welke kleur het beste bij jou past.

De volautomatische Mystic Tan Cabine is een soort van douchecabine met een spraykop die op en neer en van onder naar boven glijdt en daaruit het op natuurlijke ingrediënten gebaseerde bruiningsmiddel vernevelt.

Wat kan ik verwachten bij mijn bezoek aan Zonnestudio Sun Abound?

Voordat ik de cabine instap is er een kennismakend gesprekje, ondertussen wordt de cabine heerlijk voorverwarmd.

Daarna bereid ik me voor door mijn sieraden te verwijderen en mijn kleding uit te doen.

Vervolgens stop ik mijn haar onder een haarnetje weg, smeer ik mijn handen en voeten in met een beschermende crème en plak ik een setje zelfklevende zooltjes onder je voeten. Deze zooltjes zorgen ervoor dat de onderkant van mijn voeten niet bruin wordt en zijn er uiteraard ook voor de hygiëne.

Na dit stap ik de cabine in en als ik er klaar voor ben, hou ik mijn hand voor de sensor en begint het aftellen voor het sprayen.

Screenshot 2014-06-16 16.11.12

Even opletten!

Heel belangrijk is dat ik ga staan op de genummerde plaatjes waar een magneet onder zit zodat ik positief geladen wordt en ik als het ware het product naar me toe trek – klinkt spannend ;-)

De spray begint dan eerst aan de voorkant te sprayen, dit duurt maar enkele seconden. Vervolgens volgt een droogsessie van een paar seconden. Daarna draai ik me een kwartslag naar rechts en begint het sprayen en drogen opnieuw, daarna nog 2x totdat ik helemaal rond ben.

Dan volgt er een allerlaatste droogsessie en stap ik de cabine uit en verwijder ik voorzichtig met een doekje mijn haarnetje en de zooltjes.

Bij een nog wat klammig gevoel pak je gewoon een handdoekje en dep je je verder droog. Je kan daarna gelijk je kleren terug aan trekken.

Als laatste moet je dan nog het vochtige doekje gebruiken tussen je vingers en handen, ook al heb je die ingesmeerd met de beschermende crème, dit omdat die normaal het meeste van het product naar zich toe trekken.

Het opgespoten product heeft dan tussen de 4 en 12 uur nodig om het maximale resultaat aan bruinen te bereiken.

Vind je dat je binnen die tijd al bruin genoeg bent? Dan neem je gewoon een douche en stopt het bruiningsproces.

Hierdoor spoel je het overtollige product weg en behoud je de kleur die je op dat moment hebt voor een periode van ongeveer 8 dagen. Dit varieert en kan minder zijn als je bijv. veel sport (zweet), naar de sauna of naar het zwembad gaat.

Je kunt met Mystic Tan Cabine tot 6 tinten donkerder gaan. Het beste kan je 1 tot 2 dagen maximaal voor het event (in mijn geval – mijn huwelijk) sprayen. De kleur is dan op z’n mooist.

Screenshot 2014-06-16 16.09.50

Een goede voorbereiding is echter wel het halve werk :-)

Het beste resultaat behaal je als je de dag voordat je komt sprayen, je huid scrubt. Wil je je scheren of harsen dan doe je dit ook het best de dag voordien zodat de poriën goed terug gesloten zijn op de dag zelf.

Op de dag van het sprayen kom je het best puur natuur. D.w.z. geen bodylotion, dagcrème, parfum, make-up en/of deodorant te gebruiken. Dit omdat het product van het sprayen zich goed aan de huid moet hechten.

Ook wordt aangeraden op de dag zelf donkere, loszittende kleding te dragen of mee te nemen.

En op regenachtige dagen neem je ook het best een paraplu mee omdat het product minimaal 4 uur na het sprayen niet in contact mag komen met water. Dit houdt ook in dat je dan geen douche of bad mag nemen.

Ook mag er gedurende de inwerktijd geen bodylotion, dagcrème of deodorant of parfum gebruikt worden.

Hieronder kun je zien hoe de Mystic Tan Cabine werkt:

Volgende week mogen jullie een artikeltje verwachten met mijn ‘Mystic Tan’ ervaring :-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?