skip to Main Content

Tea tree olie: goed tegen acné, puistjes en ontstekingen in de huid

Vandaag wil ik je even wijzen op een fantastische natuurlijke olie die goed is tegen acné, puistjes, huidontstekingen en heel wat andere kwaaltjes: tea tree olie!

Het is een extract van de Australische plant Melaleuca Alternifolia en aboriginals gebruiken deze plant al eeuwen: bij een wonde of een geïrriteerde huid wrijven ze er met de bladeren over.

Voordelen van tea tree olie

Tea tree olie is antisceptisch en bacteriedodend en is daardoor uitermate geschikt voor:

  • (voet)schimmels
  • desinfecteren van een wonde: breng een druppeltje aan op een wonde en deze wordt helemaal natuurlijk gedesinfecteerd.
  • puistjes, acné en mee-eters: smeer het op een puistje voor je naar bed gaat en de volgende dag is het al een heel stuk minder.
  • schilferige hoofdhuid of roos: voeg een paar druppels toe aan jouw shampoo
  • koortslip: breng een druppeltje aan en enkele uren later is het al een stuk beter
  • after-shave voor jouw man: meng 2 druppeltjes tea tree olie met kokosolie, jojoba olie of amandelolie voor een natuurlijke aftershave.

Nadeel van tea tree

Het grote nadeel van tea tree olie is dat het giftig is voor huisdieren, dus hou het uit de buurt van honden en katten, was jouw handen nadat je het gebruikt hebt en laat huisdieren niet aan jouw huid likken waar je tea tree olie hebt aangebracht.

Tea tree olie kan je gebruiken voor de externe verzorging van jouw huid en het werkt fantastisch goed. Maar wat minstens even belangrijk is, is er voor zorgen dat jouw lichaam een mooie, egale huid van binnenuit kan produceren.

Dit doe je in de eerste plaats door tekorten aan aminozuren aan te vullen. Er zijn 4 aminozuren heel erg belangrijk voor een mooie huid en in dit artikel ontdek je welke en hoe je ze op een 100% natuurlijke manier kan aanvullen

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Zoeken

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend