Tips om minder te zondigen tijdens de feestdagen

Nog een weekje en dan is het zover: de feestdagen!

Bij feestdagen horen nu eenmaal lekkere snacks en veel etentjes…

Toch? ;-)

Om nog maar te zwijgen over dat snoepgoed dat is blijven liggen van de goede Sint.

Gaan sporten zit er tijdens deze dagen ook niet echt in. En je ziet de kilo’s er bijna zienderogen aankomen.

Met deze 5 tips kan je de schade alvast wat beperken:

1. Eet groenten als snacks, hierdoor zal je je sneller verzadigd voelen.

2. Eet wat minder fruit, want ook hierin zitten veel suikers. Bananen, appelen en peren zijn kleine suikerbommetjes. Aardbeien en bosbessen zijn wél echte aanraders.

3. Laat de chocomousse staan als dessert, maar doe een chocolade fondue. Da’s heel gezellig, plus gezond met het fruit – maar zie hierboven puntje 2!

4. Ook alcohol zit boordevol suiker. Leng het daarom wat aan met (bruis)water.

5. Verbrand calorieën tijdens het kerstshoppen ;-). Door een uurtje te wandelen verbrand je toch al 200 calorieën.

Zo eet je minder tijdens de etentjes

Om dan ook nog eens tijdens de etentjes zelf te voorkomen dat je te veel zou gaan eten, heb ik nog wat bijkomende tips voor je:

1. Sla nooit je ontbijt over. Door goed te ontbijten breng je je metabolisme op gang. En dit zal je tijdens die etentjes echt wel nodig hebben ;-).

Het beste begin van de dag is een lekkere groene smoothie. Het geeft jouw lichaam massa’s voedingsstoffen zodat het niet langer hunkert naar ongezonde, zoete snacks. Wil je niet investeren in een juicer of zie je op tegen de afwas, ga dan voor een kant-en-klare groene mix zoals Greens Power (klik hier voor meer informatie)

2. ‘s Avonds een etentje gepland? Zorg dan dat je bij de lunch een voedzame maaltijd hebt gehad. Zo zal je tussendoor niet naar fastfood grijpen.

3. Voldoende water drinken is ook hier erg belangrijk. Tijdens de feestdagen wordt dat nogal eens vergeten… Drink daarom voor, tijdens en ook na je glaasje wijn of andere alcohol ook een glas water.

4. Stop met eten als je verzadigd bent. Als je eet om te eten zal je al snel de controle verliezen en blijven eten. En zo komen die kilo’s wel heel snel aan!

5. Voorkom een ‘eetkater’. Wees matig met vettige en koolhydraat rijke gerechten (wit brood, witte pasta,…). Kies de volkoren varianten.

Deze 5 tips zijn eigenlijk tips voor iedere dag… Maar als je ze tijdens de feestdagen extra respecteert, zal je zo kunnen voorkomen dat je in januari weer drastisch moet gaan lijnen.

EXTRA TIP – Het gaat om de gezelligheid, niet om wát of hoeveel je eet :-)

Wat doe jij om tijdens de feestdagen niet teveel bij te komen, maar toch te genieten?

Groetjes,

Amy

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy