Waarom gebruik je best wekelijks een peeling? + DIY recepten

Wintertijd = peelingtijd!

Het wordt eindelijk kouder, de gure wintertemperaturen en het koude winterweer roepen wel om extra verzorging voor je huid.

Ik gebruik 1 keer per week een peeling, soms ook wel om de 2 weken.

Maar waarom gebruik je best af en toe een peeling? Wat doet het voor je huid?

Je weet (of je weet het niet, dan leg ik het nu even uit) dat in ons lichaam miljoenen cellen aan het werk zijn en zich constant vernieuwen.

Zo kan je je huid ook zien, diep in onze huidlaag worden er steeds nieuwe cellenaangemaakt die stilaan naar boven schuiven, naar het bovenste huidlaagje dus…

Tegen de tijd dat deze cellen de bovenste huidlaag bereikt hebben zijn ze jammer genoeg helemaal uitgedroogd.

Niet vreemd als je weet dat je huid er ongeveer 4 weken over doet om zichzelf volledig te vernieuwen – en dat is als je jong bent… Na je veertigste doet je huid er zelfs 5 weken over…

Dat betekent dat je meer en meer lagen van dode huidcellen krijgt. De dode huidcellen bevatten geen voeding meer en zijn alleen de overblijfselen – de buitenste laag van een cel.

Heb je die vele lagen op je huid liggen? Dan kan het zijn dat je huid niet meer zacht aan voelt, dat je huid er doffer uitziet, meer lijntjes zichtbaar worden, pigmentvlekken vallen meer op, …

En daarom heb je af en toe een peeling nodig!

Door te peelen haal je eigenlijk aan de bovenkant van je huid een laagje weg en gaat er een seintje naar de actieve huidcellen om meer cellen aan te maken. En die nieuwe cellen zitten vol met voeding voor je huid.

Nog belangrijk om te weten: Je huid haalt veel meer voordeel uit haar verzorgingsproducten (dag- en nachtcrèmes, serums én maskers). De actieve stoffen uit je verzorgingsproducten komen zo sneller en dieper in de huid en kunnen zo beter hun werk doen.

Voor elke peeling geldt:

1. zorg dat je huid goed is gereinigd
2. wees voorzichtig met de huid rondom je ogen en je mond, deze is daar extra gevoelig
3. masseer de peeling altijd zacht in met ronddraaiende bewegingen op een vochtige huid
4. spoel de peeling af met lauwwarm water
5. dep je huid droog en breng altijd een crème aan na een peeling.

Ik deel hieronder een paar heel gemakkelijke DIY recepten voor zo’n peeling. Gewoon de ingrediënten mengen en zachtjes inmasseren ????

1. Een suikerpeeling

– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel arganolie of amandelolie

2. Een yoghurt peeling

– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel yoghurt

3. Een zout peeling

– 2 eetlepels (grof zee)zout
– 1 eetlepel honing
– een beetje amandelmelk

Scrubben maar! … maar wel zachtjes hé?!

PS: Heb je geen zin om er zelf aan te beginnen en heb je liefst een kant en klare peeling of scrub. Let er dan op dat je een peeling koopt die niet met plastic korreltjes (geloof me, zo zijn er véél te koop in de warenhuizen!) of agressieve bestanddelen werkt.

Deze peeling op basis van Aloë Vera én (zachte en ronde) jojobakorrels is een absolute aanrader. Het is een heel milde scrub en is goed voor je huid.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?