skip to Main Content

Wat is de link tussen je gezondheid en de fluoride in tandpasta?

Vandaag wil ik je graag iets vertellen over je gezondheid.

Wist je dat veel vrouwen slecht slapen? Vooral in de overgang kunnen onze hormoonschommelingen en andere oorzaken zorgen voor een slechte slaap.

Dat is op zijn zachtst gezegd vervelend, want een goede slaap is essentieel om gezond en vitaal te blijven. Er kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen aan slecht slapen.

Maar heb je ook wel eens aan je tandpasta gedacht?

Veel vrouwen (en mannen natuurlijk ook) gebruiken een tandpasta met fluoride omdat 99% van de beschikbare tandpasta nu eenmaal fluoride bevat.

Bovendien hebben we geleerd – en van thuis uit meegekregen – dat fluoride gaatjes in onze tanden zou voorkomen dus dat is toch goed?

De vraag is of deze tandpasta met fluoride wel goed voor ons én ons gebit is.

Er is veel onderzoek dat inmiddels aantoont dat er weinig relatie is tussen het gebruik van tandpasta met fluoride en minder gaatjes in tanden. Er is ook onderzoek dat er wél een relatie is tussen het gebruik van fluoride en vele gezondheidsproblemen waaronder de verkalking van onze pijnappelklier.

Wat heeft dit nu met jouw slaappatroon te maken?

Je pijnappelklier is een klein orgaantje in het midden van je hersenen dat het slaaphormoon melatonine produceert.

Melatonine wordt aangemaakt als het donker is en zorgt voor een goede nachtrust. Melatonine is ook een sterke anti-oxidant en wordt in verband gebracht met een sterk immuunsysteem en daarmee met onze gezondheid.

We kunnen dus maar beter zorg dragen voor dat kleine stukje van onze hersenen.

Fluoride wordt niet makkelijk afgevoerd, het hoopt zich na verloop van tijd op in ons lichaam.

Fluoride zet zich als kalkafzetting vast op de pijnappelklier. Normaal gesproken worden onze hersenen beschermd tegen schadelijke stoffen in ons bloed door de bloed-hersenbarrière. Onze pijnappelklier bevindt zich echter in een unieke zone waar deze bloed-hersenbarrière erg zwak is. Daarom komen de cellen hiervan in contact met ons bloed waarin zich de fluoride bevindt. Het gevolg hiervan is een kalkafzetting op je pijnappelklier die de werking ervan belemmert.

Naast het onderzoek van de pijnappelklier zijn er inmiddels 60.000 onderzoeken(!) die een relatie zien tussen het gebruik van fluoride enerzijds en stofwisselingsziektes, vruchtbaarheidsproblemen, slaapproblemen, problemen met het centraal zenuwstelsel, problemen met lever en blaas, hartproblemen, (borst)kanker, hoofdpijnen, maag- en darmstoornissen, ME en CVS en algehele vermoeidheid anderzijds.

Deze lijst is niet compleet, er zijn nog veel meer aandoeningen die in verband worden gebracht met het gebruik van fluoride. Fluoride kan zelfs een bijdrage leveren aan een trage schildklier!

Fluoride werd een tijd geleden vaak voorgeschreven bij een te snel werkende schildklier. Tegenwoordig zijn daar medicijnen voor. Een kwart van de vrouwen boven de veertig worstelt tegenwoordig met een te traag werkende schildklier.

Als jij al een traag werkende schildklier hebt, is het dan logisch om iets te gebruiken dat vroeger werd gebruikt om je schildklier juist te vertragen? Lijkt mij niet.

Denk je dat de fluoride in je tandpasta maar heel gering is? Vergis je niet. De dosis fluoride die werd voorgeschreven tegen een te snelle schildklier was 2 tot 5 mg per dag. Als je 2x per dag 3 minuten je tanden poetst zit al aan 6 mg.

Misschien toch eens tijd om een andere tandpasta aan te schaffen?

Forever Bright Toothgel zorgt voor gezond tandvlees en perfecte mondhygiëne.

De unieke non-fluoride formule bevat het juiste percentage gestabiliseerde Aloë Vera Gel en bijenpropolis voor een effectief reinigende en verzorgende werking.

Zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op, het heeft dezelfde frisse muntsmaak als de tandpasta’s met fluoride.

(Want veel mensen denken dat dat juist de smaak geeft aan tandpasta, wat dus zeker niet is!)

De tandpasta is ook zeer zuinig in gebruik. Je hebt maar een klein erwtje nodig ipv de ‘streep tandpasta’ over je hele tandenborstel.

forever bright toothgel

PS: Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat de tandpasta uitstekend werkt tegen tandsteen.

Ik ga 2x per jaar naar de tandarts voor nazicht van mijn tanden en mijn tandarts had vroeger zelfs een opmerking aan mijn dossier toegevoegd nl:

Heeft véél tandsteen!!!

De laatste keer toen ik op controle ging – na gebruik van 1 tube Forever Bright Toothgel – keek hij eerst even zijn agenda na wanneer ik het laatst bij hem was geweest en daarna vroeg hij me of ik onlangs nog bij een andere tandarts een behandeling had gehad? Waarom? Van mijn tandsteen was zo goed als niets meer te zien!

Schouderklopje voor mij én Forever Bright Toothgel :-)

Woon je in België? Dan kan je ‘m hier bestellen.

Woon je in Nederland. Klik dan hier.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x