Welke rok past het beste bij jouw figuur?

Het zonnetje begint al wat meer te schijnen en de temperaturen stijgen langzaam – dat betekent dat de rokjes weer uit de kast mogen.

Ben jij klaar voor de rokjesdagen? Weet jij welke rokkentrends er in 2015 zijn?

Ik som ze hieronder even voor je op :-)

Dit jaar geldt dat in het bijzonder voor de midi- en de maxirok. Bij een midirok eindigt de zoom over de knie en bij de maxirok eindigt de zoom iets onder de kuiten of onder de enkels.

Omdat deze rokken in allerlei stijlen voorkomen, van wijd tot strak, is er voor iedereen wel een mooie rok te vinden.

Felle kleuren, pastels, prints… Alles mag deze zomer. Een ook als je niet van kleur houdt, is er geen reden tot paniek, want ook zwart-wit is de trend. Daarnaast zijn er veel invloeden uit de jaren zeventig, denk bijvoorbeeld aan de franjes.

Nu weet je al welke trends er zijn… Maar hoe weet je nu welke rok het beste bij jouw figuur past? Welke rok benadrukt jouw sterke punten en camoufleert je minpuntjes?

Heb je een zandloperfiguur?

Dan ben je gezegend met een prachtige, smalle taille die het verdient om geaccentueerd te worden.

Dit doe je door een rok te kiezen die hoog zit in de taille, zoals een kokerrok. Ook een rok met A-lijn model accentueert je taille.

Vooral de lange rokken en de rokken van driekwart lengte zijn geschikt voor zandlopers, want die laten je net iets langer lijken dan je eigenlijk bent.

Heb je een peerfiguur?

Voor de peerfiguren is het van belang de onderkant van de kleding rustig te houden.

Juist het slanke bovenlichaam verdient aandacht. Dit doe je door een leuke top met een felle kleur of print te kiezen en een rok zonder zakken of accenten op de bovenkant, zodat je niet de focus op de heupen legt.

Een rok met een A-lijn model is perfect voor peren. Dit benadrukt de slanke taille en verhult brede heupen en volle billen.

Ben jij een appelfiguur?

Bij appelfiguren leg je het accent juist wél op de onderkant. Die prachtige, slanke benen mogen gezien worden.

Kies daarom voor een rok met een lengte tot op de knie en een leuke print. Omdat het gewicht bij appelfiguren snel rond de buik gaat zitten, kun je modellen die de taille benadrukken beter laten hangen. Kies liever voor rokken met een lage taille. Ook een rok met wat meer volume zorgt dat je lichaam beter in verhouding is en je buikje minder opvalt.

Heb jij een recht figuur?

Wanneer je een recht figuur hebt, moet je met je kleding juist proberen meer vorm in je lichaam te brengen. Vermijd daarom rechte of wijdvallende rokken en kies juist voor strakke modellen.

Een kokerrok is bijvoorbeeld erg geschikt, hierdoor krijgt je taille meer vorm. Kies je daarbij ook nog voor een rok met plooien of ruches, dan krijg je optisch nog meer vorm.

Draag je liever geen strakke rokken, dan kun je met een A-lijn model je vrouwelijke vormen creëren. Vaak hebben rechte figuren prachtige benen. Een rok op knielengte is dan erg geschikt.

Nog een paar extra tips:

Wanneer je korte benen hebt, zijn er talloze trucjes om deze optisch langer te laten lijken. Kies voor rokken met verticale strepen of plooien, dit geeft je benen extra lengte. Wat betreft de lengte van de rok: kies voor een rok waarbij je nog een stukje van je benen laat zien.

Heb je lange benen, dan heb je het geluk dat je alle rokken kunt dragen. Vrouwen met mooie, lange en goed verzorgde benen stralen in een minirok. Maar óók in de maxirok, zowel met als zonder print. Vind je je benen juist te lang? Kies dan voor rokken met horizontale lijnen die je benen wat korter laten lijken.

Ziezo, nu ben jij helemaal klaar voor de zomer – misschien alleen nog wat doen aan die witte benen? Een spraytan of bruinen zonder zon zijn de ideale én snelle oplossing :-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?