Zo raak je snel van droge hielen en hielkloven af!

Als je tot de categorie vrouwen behoort die vaak last hebben van eelt, droge of gebarsten hielen aan hun voeten: Welkom ;-)

In de zomer worden we er vaak én helaas ook zichtbaar mee geconfronteerd.

Alhoewel eelt onder de voeten en op de hielen een natuurlijk verschijnsel is en onze huid beschermt zien we het liever niet. Erger wordt het nog wanneer er hielkloven ontstaan en pijn beginnen doen.

Hoe ontstaan hielkloven?

Vaak ontstaan hielkloven door overmatige eeltvorming in combinatie met een droge huid. Door een constante druk op de hielen tijdens het wandelen, kan het eelt barsten.

Maar naast de droge huid spelen meer factoren een rol bij het ontstaan van hielkloven:

Een staand beroep, een verminderde doorbloeding in de benen en voeten, het dragen van open schoenen en slippers, hormonale veranderingen, medicijngebruik, overmatig transpireren, diabetisch, ouderdom, het lopen op blote voeten, een afwijkende voetstand, het negeren van een droge huid en overmatig eelt, eventueel in combinatie met overgewicht.

Een hele boterham hé?

Wat kan je eraan doen?

Omdat eelt voornamelijk ontstaat door druk en wrijving is het dragen van goede, degelijke schoenen erg belangrijk. Zeker in de zomermaanden krijgen de voeten te weinig steun door het dragen van open schoenen en slippers.

Door af te wisselen met stevigere zomerschoenen worden veel problemen al voorkomen.

Daarnaast is het ook heel erg belangrijk om zelf regelmatig je voeten te controleren en alert te zijn op een droge huid en veel eeltvorming rondom de hielen.

Op dit moment kan je het zelf nog makkelijk verwijderen met een voetvijl. Wees wel voorzichtig en zorg dat je niet te veel eelt wegschaaft. Dit kan het openbarsten van kloven in de hand werken.

Vandaag deel ik een aantal natuurlijke middeltjes in de strijd tegen kloven:

1. Gebruik plantaardige olie.

Nadat je je voeten hebt gewassen en gedroogd breng je een laagje plantaardige olie aan op de gekloofde delen.

Draag een paar dikke sokken en laat dit de hele nacht intrekken.

Nog beter is om een plastiek zakje rond je voeten te draaien (dit is wel iets ongemakkelijker), zo kan de olie veel effectiever inwerken.

‘s Morgens was je je voeten gewoon opnieuw. Best herhaal je dit een paar dagen voor zijdezachte voeten.

2. Banaan en avocado voetenmasker.

Neem de pulp van een rijpe banaan en een halve avocado. Mix deze 2 goed en breng een dikke laag aan op je hielen en voeten.

Avocado bevat verschillende essentiële oliën, vitaminen en vetten. Daardoor zal deze pasta helpen om de hielkloven te verminderen en om ze zacht en gehydrateerd te houden.

3. Een voetenbadje van honing.

Honing is een geweldig middel om je voeten te hydrateren. Het bezit bovendien tal van antibacteriële eigenschappen.

Meng een kop honing met een halve emmer warm water. Laat je voeten zo’n 15-20 minuten weken. Scrub het daarna voorzichtig af voor zachte en soepele voeten.

4. Havermout

Neem 1 eetlepel havermout en jojoba-olie om een dikke pasta te maken. Breng dit aan op je hielen en/of voeten. Laat dit een half uurtje inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water.


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren