Zo voorkom/verminder je rimpels op je bovenlip

Rimpels op je bovenlip zijn van die ontsierende verticale liplijntjes boven je mond. Ik hoop dat ik er nooit (of toch weinig) last van krijg, want deze rimpeltjes laten je er meteen een stuk ouder uitzien…

Wat kan je doen om deze rimpeltjes op je bovenlip te voorkomen? En wat kan je doen om ze te verminderen als je ze al hebt?

Als je veel expressie in je gezicht hebt en je gezicht is beweeglijk, dan is de kans dat je eerder rimpels krijgt groter. De eerste rimpels ontstaan dan ook waar je je gezicht het meest beweegt en waar de huid dun is, rond je ogen en rond de mond en op het voorhoofd.

Waardoor krijg je rimpels boven je lip?

Als je ouder wordt neemt het collageen af, je huid wordt dunner, minder soepel en minder elastisch. Daarnaast worden ook je spieren slapper. Als je bovenlip minder ‘gevuld’ is doordat de spiermassa afneemt en je huid dunner wordt en minder elastisch, kun je je waarschijnlijk voorstellen dat er rimpels ontstaan?

Bij mensen met een donkere of olijfkleurige huid is de huid vaak dikker en zij maken daardoor minder kans op rimpels.

Als je om wat voor reden dan ook je lippen regelmatig tuit dan is de kans dat je liplijntjes of rimpels op je bovenlip ontwikkelt erg groot.

Denk daarbij aan drinken uit een flesje, drinken met een rietje of sommige mensen tuiten hun lippen ook gedachtenloos als je nadenken. En de belangrijkste oorzaak van dit soort rimpels is natuurlijk roken. Door roken veroudert de huid al sneller omdat roken de bloedvaten vernauwt waardoor de huid minder doorbloed is. En als je ook nog regelmatig met getuite lippen aan een sigaret trekt, dan is het wachten op de eerste rimpels.

Kan je rimpels op je bovenlip voorkomen?

Helemaal voorkomen is niet te beloven. Maar je kan ze wel zo lang mogelijk uitstellen en de rimpels ook verminderen door je spiermassa te trainen.

Let bij het doen van deze oefeningen wel op dat er zo min mogelijk plooien in de huid ontstaan. Als je de oefeningen dagelijks ongeveer 10 minuten doet, kan je binnen een paar weken al verbetering zien.

Je kan ze makkelijk doen als je voor een rood licht staat te wachten – en er niemand naast je staat ;-) of als je TV kijkt, aan je laptop werkt of op eender ander verloren moment. Hieronder leg ik 2 oefeningen uit:

Oefening 1: Druk je vingers of je hand of een plat voorwerp tegen je mond (niet te hard). Probeer je mond tegen de druk in te openen. Beweeg je bovenlip naar boven en je onderlip naar beneden. Doe dit in het begin voor de spiegel zodat je kan zien of je je huid glad houdt.

Oefening 2: Doe je duim en wijsvinger in de hoeken van je mond (dus in je mond). Spreid ze een beetje, zodat je lippen strak staan. Doe je mond dan vervolgens open en dicht. Als je het goed doet voel je de spieren rond je mond werken.

Dit zijn 2 nuttige oefeningen maar zoals ik juist al zei wordt onze huid met ouder worden dunner, minder soepel, minder elastisch en neemt het collageen af.

Wil je zo lang mogelijk een stevige, elastische huid behouden, dan zijn de aminozuren threonine, serine, proline en glycine heel erg belangrijk. Wil je weten waarom deze aminozuren zo belangrijk zijn en hoe je ze op een 100% natuurlijke en veilige manier aanvult, klik dan hier voor meer informatie

Groetjes,

Amy

 

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy