3 ingrediënten die slaapbevorderend werken

Gisterenavond was het weer zover… Zelfs bij mijn favoriete serie viel ik op de zetel -tig keren in slaap.

Dan maar mijn bed in (om 22u al) om daar dan natuurlijk nog minstens 1,5 uur KLAARWAKKER te liggen!

Soms is het moeilijk om in slaap te vallen. Maar daar kun je door bepaalde dingen te eten en te drinken gemakkelijk wat aan doen.

Dat je geen koffie mag drinken voor je gaat slapen, weet je ondertussen al wel ;-)

Maar de vraag is: wat kan je dan wél eten of drinken zodat je wat slaperiger zal worden?

Door het aminozuur tryptofaan voel je je lekker sloom. Gelukkig voor ons, vind je die in meerdere producten.

Je vindt deze stof in bananen, dadels, melk, tonijn, notenpasta en yoghurt, … Als je dit een half uur voordat je gaat slapen eet, ben je rustig genoeg om goed in slaap te vallen.

Iets anders dan warme melk?

In volkorenbrood of volkorencrackers zitten veel koolhydraten. Deze zorgen voor een stijging van serotonine in je lichaam en deze stof maakt je wat rustiger. Dit kun je dus ook met een gerust hart eten voordat je naar bed gaat.

Voor iedereen die licht slaapt of last heeft van slapeloosheid kan een lichte avondsnack je lijf tevreden houden. In bijvoorbeeld kalkoen, kersen en melk zit tryptofaan, een aminozuur dat een belangrijke rol speelt bij de slaap.

Je weet waarschijnlijk al dat ik een grote voorstander ben van het aanvullen van de natuurlijke voorraad aminozuren. Aminozuren zijn niet enkel belangrijk voor een mooie huid, stevige haarwortels of sterke nagels, maar bijvoorbeeld ook voor de productie van serotonine of voor een snelle vetverbranding.

Aminozuren zijn ooh zo belangrijk voor een goede werking van ons lichaam. Een tekort komt heel vaak voor, maar toch hecht vrijwel niemand er belang aan.

Daarom raad ik je aan om Beauty Essentials te gaan gebruiken. Het is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat jouw voorraad veilig en snel aanvult.

Ik besef dat je me niet zomaar op mijn woord gelooft, maar op deze pagina kan je enkele klantenervaringen nalezen van vrouwen die het al gebruiken.

Goed product, gebruik het nu enige maanden. Ik heb de indruk dat mijn huid er beter van geworden is. Ziet er “frisser” uit. Ik wil dit echt aanraden bij mijn vriendinnen.

Wil je meer informatie over aminozuren en hun rol voor (onder andere) een mooie huid en stevige haarwortels, klik dan hier voor meer informatie.

Honing met kamille

Honing met kamille is ook een zeer zachte en natuurlijke methode om de slaap te bevorderen.

Het is uitstekend geschikt om tot rust te komen. Het is wat dat betreft niet vreemd dat we al eeuwen gebruik maken van bijvoorbeeld kamille als slaapmiddel.

De rustgevende werking heeft kamille grotendeels te danken aan het aminozuur glycine dat erin zit. Dit vermindert onze angst en zorgt ervoor dat de spieren en zenuwen zich gemakkelijker kunnen ontspannen.

Ook honing (let op dat je natuurlijke honing gebruikt) kan op een uitstekende manier bijdragen aan het vatten van de slaap.

Honing helpt om meer glycogeen (suiker) in de lever op te slaan. Op het moment dat de aanvoer van suikers naar de lever te laag is zal het lichaam adrenaline en cortisol gaan produceren om dit op te lossen – Best even aanvullen op een gezonde manier om slapeloosheid te voorkomen.

Tijd voor een lekker receptje!

Wat heb je nodig voor dit heerlijke slaapmiddel?

– 2 eetlepels kamille bloemen
– 1 eetlepel honing (ik gebruik deze)

Hoe maak je het?

Breng water aan de kook en voeg er 2 eetlepels kamille bloemen bij (dit is goed voor een hele kan). Neem een tas van de thee en doe er dan pas een lepel honing bij. Drink dit ongeveer 30 minuten voor het slapengaan.

Kies bij voorkeur voor verse kruidenthee, in plaats van gekochte theezakjes.

Andere middeltjes die de slaap bevorderen:

– Vis zoals zalm of heilbot
– Kersensap of een handvol kersen
– Een paar rauwe amandelen
– Pindakaas en schijfjes appel
– Een volkoren cracker met kaas
– Pompoen- of zonnebloempitten
– Verse bessen
– Een theelepel hummus met wat schijfjes komkommer

Voor vanavond… Welterusten ;-)


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy