Droge hoofdhuid? Hier zijn 3 natuurlijke middeltjes

Een droge hoofdhuid is helaas een veel voorkomende ‘kwaal’. Vrouwen denken vaak onterecht dat ze bij de weinigen horen die hier last van hebben, maar eigenlijk komt het veel vaker voor dan gedacht.

De graad waarin het voorkomt varieert enorm. Veel vrouwen hebben af en toe het idee dat ze ‘schilfertjes’ hebben, andere vrouwen hebben continu jeuk van de droge huid…

En eigenlijk kan je het simpel oplossen met zelfgemaakte (en 100% natuurlijke) middeltjes.

Een eerste middeltje tegen droge hoofdhuid is kokosolie.

Kokosolie stimuleert de natuurlijke productie van olie en levert enorm veel essentiële voedingsstoffen aan je hoofdhuid. Tot slot verbetert het de bloedcirculatie van je hoofdhuid naar de haarfollikels.

Wat heb je nodig?

  • voldoende kokosolie
  • een wattenbolletje
  • shampoo

Hoe maak je het?

Zorg ervoor dat de kokosolie vloeibaar is. Het klinkt misschien raar, maar kokosolie is meestal in vaste vorm verkrijgbaar. Deze wordt gelukkig al bij lichaamstemperatuur vloeibaar.

Neem een wattenschijfje of een wattenbolletje, dep het in de olie en masseer het op je hoofdhuid door cirkelvormige bewegingen te maken. Masseer je hoofdhuid zachtjes in.

Dan mag je kiezen, laat het minstens een uurtje inwerken. Of… je mag het ook vlak voor je gaat slapen inmasseren en de hele nacht zijn werk laten doen.

Was je haar daarna met een zeer milde shampoo (zonder allerlei extra toevoegingen). Doe dit een tweetal keer per week, na een paar weken merk je zichtbaar resultaat.

Een tweede natuurlijk middeltje is citroensap.

Citroensap heeft hydraterende en antiseptische eigenschappen. Dit maakt het zeer effectief bij de behandeling van een droge hoofdhuid. Citroensap helpt ook bij het verwijderen van buitensporige dode huidcellen (wat vaak de zichtbare schilfertjes veroorzaken).

Wat heb je nodig?

  • 1 verse citroen
  • 2 eetlepels honing

Hoe maak je het?

Pers de citroen uit en meng het goed met de honing. Masseer het mengsel zachtjes op de hoofdhuid met ronddraaiende bewegingen, gedurende 5 à 10 minuutjes.

Was je haar ook hierna met een zeer milde shampoo (zonder allerlei extra toevoegingen). Dit mag je 1 à 2 keer per week herhalen.

Een derde middeltje (iets agressiever) is op basis van tea tree olie.

Als je op regelmatige basis ernstige last hebt van een schilferige of jeukende hoofdhuid kan je een mengsel maken op basis van tea tree olie, het heeft antischimmel-, antibacteriële en antiseptische eigenschappen.

Tea tree olie is zeer krachtig en helpt in een mum van tijd. Let er wel op dat je deze niet puur gebruikt, je dient deze altijd te mengen met een basis olie of eventueel verdunnen met water.

Wat heb je nodig?

  • 5 à 10 druppels tea tree olie
  • 2 eetlepels basisolie (amandel, jojoba, …)

Hoe gebruik je het tegen een jeukende hoofdhuid?

Weer heel simpel, meng de 2 ingrediënten en masseer de hoofdhuid zachtjes in met ronddraaiende bewegingen.

Dit mengsel kan je gedurende een uurtje of 2, of zelfs gedurende de hele nacht laten inwerken. Was het daarna af met een milde shampoo.

De aminozuren threonine, serine, proline en glycine zijn onmisbaar voor een gezonde huid (en dat is niet anders voor onze hoofdhuid). Het is belangrijk om onze huid te voeden van binnenuit, in de eerste plaats door gezond te eten. Daarnaast doe je er goed aan om dagelijks een 100% natuurlijk aminozurencomplex zoals Beauty Essentials in te nemen.

Klik hier als je interesse hebt om Beauty Essentials te gaan gebruiken en een voorraadje in huis wil halen.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?