Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

5 tips om je gebruikte theezakjes te ‘hergebruiken’

De laatste tijd ben ik een échte theedrinker geworden, ik probeer mijn koffie te minderen, maar heb altijd het idee (en zeker nu in de koudere maanden) dat ik iets warms MOET drinken.

Thee is daarvoor de perfecte oplossing!

Enige nadeel, de gebruikte theezakjes die nog even liggen uit te lekken stapelen zich wel op. En de prullenbak puilt er op den duur van uit ;-)

Dat is zonde, want wist je dat je met een aantal gebruikte theezakjes de vuile vaat weer helemaal schoon krijgt? Theezakjes zijn namelijk gek op vet!

Is je afwasmiddel op? Geen paniek: deze zakjes doen wonderen. Maak een sopje, spullen erin, paar zakjes erbij en voilà: na een half uurtje relaxen op de bank hebben de theezakjes het meeste vet opgenomen (als je theezakjes op zijn, kan je ook een citroenschil gebruiken).

Dat is slechts één van de briljante manieren waarop je gebruikte theezakjes kan hergebruiken. De video hieronder laat deze én nog 4 andere manieren zien om op deze manier geld en moeite te besparen.

De video is in het Engels, daarom heb ik hieronder even de overige tips uit de video voor je opgesomd.

Theezakjes zijn een soort medicijnmannen

Muggenbeten, koortsblaasjes, blauwe plekken of zonnebrand opgelopen? Leg het zakje op de zere plek en het geeft verkoeling en helpt tegen uitdrogen.

Je hoeft geen kapitalen uit te geven aan eye pads!

Een nachtje doorgezakt of gewoon heel erg vermoeid? Leg dan wat theezakjes in de koelkast en plaats die vervolgens ongeveer 10 minuten onder je ogen. De kou stimuleert de bloedsomloop in de dunne huid eronder. Door de tannine neemt de zwelling af. Het helpt ook bij donkere verkleuringen.

Je hebt geen geurvreters meer nodig

Leg maar eens sterk geurend theezakje in je schoenen – of die van je man/kinderen. De volgende dag is de zweetgeur geabsorbeerd!

Dat geldt trouwens ook voor je koelkast. Ik kook heel erg graag met look, maar die geur als je de deur van de koelkast opendoet… aarrgghh! Een bakje met oude, gebruikte theezakjes werkt beter dan soda om de geur te doen verdwijnen.

Theezakjes zijn de perfecte ongediertebestrijders!

Verstop gebruikte theezakjes in kasten, kelders en andere hoeken en gaten in huis. Waarom? Als muizen en ander ongedierte ergens een hekel aan hebben, dan is het wel de geur van thee, vooral aan muntthee hebben ze een bloedhekel!

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy