7 tips voor een vlotte 50+ kledingstijl

Bron foto’s: Pinterest

Gisteren schreef ik een artikel over een aantal BASISKLEDINGSTUKKEN voor 50+ dames.

Helaas kwamen er (op mijn facebookpagina) ook een aantal negatieve reacties, dat de kledingstukken tuttig, lelijk of oubollig waren.

Let wel, het was een voorbeeld om een BASISGARDEROBE uit te bouwen. 9 basis kledingstukken waarmee je eindeloos kan combineren en variëren.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze kledingstukken allemaal samen gaat dragen of op elkaar. Dat kan natuurlijk wel, maar dan wordt het inderdaad al vrij snel snel of tuttig.

NIET de bedoeling dus voor een stijlvolle 50+ dame ;-)

Vandaag geef ik je nog wat extra tips voor een vlotte 50+ kledingstijl én laat ik zien dat je met een aantal BASIS stukken uit het artikel van gisteren wél een vlotte en leuke kledingstijl kan verkrijgen…

Ik begrijp het wel: mooie kleding die past bij je leeftijd, toch elegant is en bij voorkeur ook nog een beetje sexy. Niet gemakkelijk, maar toch is het dat nu net wat we allemaal zoeken…

Je hebt mode voor jonge meisjes, voor zwangere vrouwen, voor grote maten maar er is geen (of weinig) speciale kleding voor als je boven een bepaalde leeftijd bent.

Je moet dus een keuze maken uit het aanbod dat er is. Mooie kleding heeft niet zo zeer met je leeftijd, je maat of je figuur te maken als wel met het kiezen van de juiste kleur en stijl die bij je persoonlijkheid past. Belangrijk is dat je jezelf prettig voelt in wat je draagt en dat de kleding je zelfvertrouwen geeft.

TIP 1 – Ga voor kwaliteit

Laat flodderstofjes voor wat ze zijn, kies voor wat steviger stoffen die niet iedere oneffenheid/vetrolletje onthullen. Ga voor kleding die mooi in model blijft. Uitgelubberde, kreukelige en slobberige stoffen dragen niet bij om het beste uit je figuur te halen. Glanzende stofjes en elastische stoffen kunnen ook problematisch zijn.

Vroeger vond ik nog al eens leuke én goedkope kleedjes bij L&L, Bel&Bo – maar helaas laat deze kwaliteit vaak afweten, gebruiken ze enorm veel stretchstofjes en dat werkt voor mij gewoon niet meer.

TIP 2 – Zorg dat je kleding perfect past

Probeer te weerstaan aan leuke kledingstukken die helemaal naar je zin zijn, maar toch niet goed passen of niet perfect zitten. Laat ze hangen.

Geloof me, ik ben al vaak in deze val getrapt en de kleding blijft helaas in de kast hangen omdat ik me er niet goed in voel.

Als je kleding past, ga er dan ook even mee zitten. Kijk dan hoe ze zitten rond de taille. Een broek of rok die te laag en of te strak zit, kan het rolletje van je buik onnodig naar boven duwen. Een bloes of vest kan er prima uitzien als je staat, maar kan gaan open staan bij de knopen als je gaat zitten.

Voorbeeldje: Een tijdje geleden heb ik een prachtige jurk gekocht, écht helemaal mijn ding, ik twijfelde tussen 2 maten, de ene was veel te los rond mijn heupen en taille. De andere paste eigenlijk perfect, maar mijn buikje zat er toch wat strakjes in. De opmerking van de winkeldame: met een ‘géneke’ onder, staat je dat beeldig.

En inderdaad, ik was verkocht… maar kan het kleedje helaas enkel dragen als ik weet dat ik de hele avond kan rechtstaan, zitten is géén optie – veel te strak!

TIP 3 – Zoek naar kleding die minpunten verbergt en pluspunten accentueert

Kleding moet de mooiste en beste delen van je lichaam accentueren en daar de aandacht naar toe trekken. Dat kan voor de één de benen zijn, voor een ander het décolleté of de taille.

Andere delen wil je misschien liever verbergen, zoals je lovehandles, slappe bovenarmen of dikke kuiten. De juiste kleding kan dat voor je doen.

TIP 4 – Draag het niet als het pijn doet

Vroeger had je dat beetje pijn er misschien nog wel voor over: mooie schoenen die knelden, een broek die te strak zat, een shirt dat knelde onder je armen. Nu waarschijnlijk niet meer.

Ga voor mooie kleding die comfortabel en lekker zit. Soms kan corrigerend ondergoed er voor zorgen dat je er fantastisch uitziet. Maar doe het niet te vaak en zorg dat het niet knelt.

TIP 5 – Kies de juiste kleuren

Als je kleuren kiest die bij je kleur van haar, huid en ogen passen, dan zie je er beter, gezonder en jonger uit. De kleuren halen dan het beste in je naar boven.

Veel vrouwen kiezen automatisch wel voor kleding in goede kleuren. Laten we zeggen dat het vrouwelijke intuitie is, van nature uit weet je (meestal) wel welke kleuren je goed staan.

Hou een kleur bij je gezicht en kijk wat het voor je doet. Vallen rimpeltjes, donkere kringen of andere oneffenheden opeens meer op, lijk je bleker of fletser? Dan is het géén goede kleur voor je. Zie je er gezond en stralend uit, valt de kleur van je ogen beter op en lijkt de kleur van je haar helder. Dan is het een kleur voor jou.

Ben je niet zeker? Kies dan voor een Kleur en/of Stijl-analyse bij een erkend consulente.

TIP 6 – Kies kleding die past bij je leeftijd en de gelegenheid

Draag kleding die past bij wat je gaat doen. Ga je uit, dan kan je je best wat uitdagender kleden. Heb je een belangrijke gelegenheid op je werk, ga dan netjes en meer klassiek. Ga je met je kleinkind naar de kinderboerderij zorg dan vooral voor makkelijk en comfortabel.

EXTRA TIP – Kies minder voor trendy en meer voor stijl

Laat trends voor wat ze zijn. Als laarzen over de knie, of kanten doorkijk shirts in de mode zijn dan hoef je daar niet aan mee te doen. Dat betekent trouwens niet dat je saai of onopvallend gekleed moet gaan.

Hieronder kan je een aantal voorbeelden van 50+ looks zien – vertrokken vanuit de basiskleding en verder afgewerkt met leuke items.

Foto 1 – Basis geklede broek + blouse. Foto 2 – Basis jeans + witte blouse + vest

stijl 50+ deel 1

 

Foto 3: Basis vest + blouse + kokerrok. Foto 4: Basis witte broek + basis vest + blouse
stijl 50+ deel 2

Foto 5: Basis jeans + basis vest + top. Foto 6: Basis geklede broek + basis jas + blouse

 

stijl 50+ deel 3

Wil je weten welke 9 basiskledingstukken niet mogen ontbreken in je garderobe?

Herlees dan zeker dit artikel dat ik gisteren al schreef.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?