7 toepassingen van baking soda in je verzorgingsritueel

Baking soda, bicarbonaat sodium of zuiveringszout. Het zijn allemaal namen voor hetzelfde product:

Iedereen kent baking soda wel als een fantastisch hulpmiddeltje in de keuken en in het huishouden.

Maar bijna niemand kent de voordelen van dit wondermiddeltje op beauty-gebied. Het is nl. een van de meest nuttige en goedkope ingrediënten als het gaat om DIY huidverzorging!

Lees snel verder voor 7 onverwachte toepassingen van baking soda in je verzorgingsritueel:

1. Lichaamsscrub

Meng 3 eetlepels baking soda met 1 eetlepel van gemalen havermout. Voeg daarna 3 eetlepels water toe.

Resultaat – Een geweldig hydraterende en verfrissende lichaam scrub.

Wrijf dit zachtjes op je lichaam in cirkelvormige bewegingen en spoel het daarna af met lauwwarm water.

Omdat dit een natuurlijke scrub is kan je deze ook gebruiken voor je gezicht, maar vergeet niet – wrijf niet te hard, je gezicht dien je altijd voorzichtig en zacht te scrubben.

2. Insectenbeten

Als je een insectenbeet of een bijensteek hebt op je huid, zal het inwrijven met baking soda de pijn snel doen verdwijnen.

3. Reinigen van je make-up borstels

Was je make-up borstels met een sopje van baking soda. Het zal helpen met het verwijderen van oliën en residuen van cosmetische producten.

Meng 1 theelepel baking soda met 1 kopje water. Laat je make-up borstels in dit sopje weken en spoel ze daarna af mat lauwwarm water en laat ze drogen.

4. Badzout

Klinkt niet eens zo gek, gebruik baking soda als badzout. Je huid zal zachter en soepeler aanvoelen. Voeg 1 kopje baking soda toe aan een heerlijk warm badje.

5. Mondwater

Meng 1 theelepel baking soda en 3 druppels pepermunt etherische olie (of eucalyptus etherische olie) in een glas water. Et voila, je mondwater is klaar!

Het zal je een verfrissende adem geven en bacteriën neutraliseren.

6. Deodorant

Waarschijnlijk een van de meest onverwachte toepassingen van baking soda.

Doe 3 eetlepels baking soda in een kom en voeg 3-5 druppels van uw favoriete essentiële olie (mijn favorieten zijn rozenolie en lavendelolie), meng ze allemaal samen en je deodorant is klaar.

Maar hoe gebruik je het dan? Hou één van je make-up borstels apart (kabuki of poederborstel) en dep deze in het mengsel en smeer het onder je oksels.

7. Tandpijn

Heb je een pijnlijke tand? Gebruik dan zuiveringszout als een mondspoeling – 1 theelepel zuiveringszout + half kopje water. Je pijn zal snel verminderen.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?