Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doe de gratis huidtest en ontvang meteen jouw persoonlijke HuidScore

9 voordelen van scrubben voor jouw huid

Regelmatig scrubben zorgt niet alleen voor een zijdezachte huid, het biedt ook nog heel wat andere voordelen.

Waarschijnlijk heb je al vaak gehoord dat je jouw huid regelmatig moet scrubben, maar weet je ook waarom scrubben zorgt voor een betere, stralende huid?

In dit artikel wil ik 9 (verrassende) voordelen van scrubben met jou delen.

Want net zoals het (dagelijks) reinigen, voeden en hydrateren van jouw huid, mag ook regelmatig scrubben zeker niet ontbreken.

1. Het verwijdert dode huidcellen (en geeft de huid zo een zijdezacht gevoel)

Wanneer je het woordje “scrubben” hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een babyzacht velletje.

En terecht!

Want ons lichaam (en dus ook onze huid) vernieuwt zichzelf constant. Dit noemt men celregeneratie of celvernieuwing. In het Engels “to rejuvenate” (vandaar de naam Rejuuve, we focussen met onze producten op de celvernieuwing en zorgen dat deze de celregeneratie optimaal ondersteunen)

Onze huid over een maand is compleet anders dan de huid die we op dit moment hebben. Klinkt misschien vreemd, maar toch is het zo.

Oude huidcellen worden afgebroken en nieuwe komen in de plaats (daarom is het ook belangrijk om niet enkel de “buitenkant” te verzorgen maar ook aandacht te schenken aan wat er aan de “binnenkant” gebeurt. Daarover dadelijk meer…)

De dode huidcellen vormen na verloop van tijd een verstikkende laag waardoor de huid onvoldoende kan “ademen”. Door te scrubben verwijder je die laag dode huidcellen waardoor de huid meteen zacht aanvoelt.

2. Scrubben geeft een gezonde “glow”

De verstikkende laag dode huidcellen geven je een grauwe, oudere look.

Scrubben verwijdert die verstikkende laag waardoor jouw huid opnieuw voldoende zuurstof krijgt én het zorgt voor een betere doorbloeding van de huid.

Hoe beter de doorbloeding, hoe meer “kleur” je krijgt: een gezonde gloed en een huid die er frisser en jeugdiger uitziet.

3. Scrubben stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen

De celvernieuwing is heel erg belangrijk (ook al hechten de meeste professionals er amper aandacht aan). Hoe sneller en beter nieuwe huidcellen geproduceerd kunnen worden, hoe beter het eindresultaat.

Regelmatig scrubben bevordert de productie van nieuwe huidcellen, waardoor de huidveroudering vertraagt.

4. Het helpt onzuiverheden, zwarte puntjes en mee-eters te verwijderen

Die verstikkende laag dode huidcellen kan de poriën in de huid verstoppen, waardoor puistjes en mee-eters gemakkelijk ontstaan.

Als je de juiste scrub gebruikt, verwijdert deze niet alleen de dode laag huidcellen maar dringt ook in de poriën om deze van binnenuit te zuiveren.

5. Verzorgingsproducten worden beter opgenomen

Stel je even voor: op jouw huid huid ligt momenteel een verstikkende laag van dode huidcellen. Je brengt een (duur) voedend serum aan, maar die verstikkende laag neemt het serum volledig op.

Het serum bereikt dus eigenlijk nooit jouw “echte” huid.

Jij concludeert dat het serum helemaal niets voor jouw huid doet en weggesmeten geld is, terwijl de oplossing zo simpel (en dichtbij) is.

Regelmatig jouw huid scrubben zorgt er voor dat verzorgingsproducten veel beter worden opgenomen, waardoor je er natuurlijk ook veel minder van nodig hebt.

6. Het vermindert pigmentvlekjes

Wanneer er teveel dode huidcellen en ander vuil op de huid achterblijft, kunnen er huidirritaties en een teveel aan melanine ontstaan. Dit pigment stapelt zich dan op in de huid, waardoor pigmentvlekjes zichtbaar worden.

Regelmatig scrubben zorgt er voor dat pigmentvlekken verminderen.

7. Scrubben helpt bij ingroeiende haartjes

De verstikkende laag dode huidcellen die ontstaat wanneer je niet regelmatig scrubt, zorgt er voor dat nieuwe haartjes zich moeilijker een weg naar buiten kunnen banen, waardoor ze sneller ingroeien.

Door te scrubben maak je “de weg” vrij voor nieuwe haartjes zodat ze kunnen groeien zoals het hoort.

8. je krijgt sneller een mooi bruin kleurtje

Als je in de zomer gaat zonnebaden, is het een goed idee om een paar dagen voordien jouw huid te scrubben. Een schone, zuivere huid bruint egaler en sneller.

Dit heeft natuurlijk ook weer te maken met die laag dode huidcellen die verhindert dat het zonlicht gemakkelijk op jouw huid valt.

9. Jouw huid scrubben is zalig en geeft meteen een fris, zuiver gevoel

Zalig vind ik het! Even lekker scrubben geeft me meteen een fris, zuiver gevoel. Je weet dat dode huidcellen verwijderd worden, jouw huid opnieuw “zuurstof” krijgt en vrij kan ademen.

Je weet dat als je dadelijk of straks verzorgingsproducten gebruikt, ze veel beter opgenomen worden en dat verstopte poriën opnieuw vrijgemaakt worden.

En weet je wat ik het allerfijnste vind aan scrubben? Daarna aan mijn babyzacht huidje voelen ;-)

Wat wel belangrijk is, is dat je een scrub gebruikt die jouw huid niet uitdroogt of irriteert en die het natuurlijke microbioom van de huid niet aantast.

Veel gebruikte ingrediënten zijn veel te “hard” en agressief voor onze huid, waardoor we achterblijven met een trekkerige, rode huid.

Mijn nieuwe Body & Face Scrub is een zachte scrub, gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zonder micro plastics (als scrubkorreltjes gebruiken we jojoba esters).

Deze scrub heeft een dubbele werking: de korreltjes scrubben de dode huidcellen weg, terwijl de BHA diep in de poriën dringt om deze van binnenuit te zuiveren.

Aloë vera en natuurlijke fruitextracten werken kalmerend en verzachtend. Het resultaat is een zijdezachte, frisse huid.

Als je interesse hebt, klik dan hier om deze natuurlijke scrub in huis te halen.

Deel dit artikel met vriendinnen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest
Picture of Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy