Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Waarom aminozuren (terecht) de énige echte anti-aging stoffen worden genoemd

Er zijn enkele aminozuren die belangrijk zijn bij het verouderingsproces. Als er al een product bestaat dat bestempeld mag worden als “anti-aging”, dan zijn het zeker wel aminozuren.

Hier is een overzicht van de aminozuren die belangrijk zijn voor “anti-aging”

  • Arginine
  • Threorine
  • Serine
  • Proline
  • Glutaminezuur
  • Glycine
  • Methionine

Arginine

Jouw huid is het grootste orgaan in jouw lichaam en heeft creatine nodig om in optimale conditie te blijven: elke 28 dagen vernieuwen alle cellen in de huid. Creatine geeft energie aan die cellen en ondersteunt daardoor de opbouw van bindweefsel en de celvernieuwing.

Arginine is samen met methionine verantwoordelijk voor de productie van creatine.

Trouwens: vanaf jouw 40ste vernieuwt de huid niet elke 28 dagen maar pas om de 30 tot 40 dagen. Het gehalte aan collageen neemt af waardoor de huid slapper wordt en rimpels ontstaan.

Threorine

Threonine helpt bij de opbouw van tandglazuur en collageen.

Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid en is dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste vermindert de productie van collageen, waardoor er rimpels ontstaan en de huid slapper wordt.

Ook jouw botten, pezen, tanden en kraakbeen zijn voor het grootste deel opgebouwd uit collageen. Het is dus erg belangrijk om de productie van deze stof zo lang mogelijk op peil te houden.

Serine

Serine wordt vaak gebruikt in vochtinbrengende crèmes om de vochthuishouding in je huid in balans te houden. Een gehydrateerde huid is een belangrijk onderdeel van anti-aging. Serine zorgt voor een goede vochtbalans in jouw huid, waardoor deze er frisser, jonger en natuurlijker gaat uitzien.

Maar het heeft nog een ander, veel belangrijker, voordeel: wanneer er teveel homocysteïne in je lichaam opgestapeld wordt, kan dit een risicofactor voor hart- en vaatziektes zijn. Serine zet dit gevaarlijke homocysteïne om in een andere, totaal onschadelijke stof: cystathionine.

Wanneer je een tekort aan serine hebt blijft homocysteïne in het lichaam aanwezig, wat het risico op aderverkalking en hartziektes toeneemt.

Proline

Belangrijk bestanddeel van collageen en helpt bij de opbouw van botten, huid en bloedvaten. Versnelt daarnaast de wondgenezing en gaat veroudering van het bindweefsel tegen. Het biologische verouderingsproces kan hierdoor vertraagd worden.

Glutamine(zuur)

Wordt door wetenschappers ook wel “de fontein van de jeugd van binnenuit” genoemd.

Glutamine(zuur) is belangrijk voor het zuur-base evenwicht in ons lichaam en en voor de eiwitproductie. Wanneer er te weinig glutaminezuur in ons lichaam aanwezig is, haalt ons lichaam de nodige eiwitten uit onze spieren. Met als gevolg minder spiermassa en de huid verslapt.

Glycine

Bouwsteen van collageen (belangrijk voor een mooie huid zonder rimpels). Ook is glycine betrokken bij het ontgiften van de lever.

Methionine

Bevordert de gezondheid van je huid, haar en nagels. Het versterkt de haarfollikels (hoe sterker deze zijn, hoe sterker en gezonder jouw haar)

Samen met arginine vormt het creatine, een stof die levensbelangrijk is voor een mooie, jonge huid

Voor een strakke(re) huid, dik glanzend haar en sterke nagels, is het belangrijk dat jouw lichaam over voldoende aminozuren beschikt. Vanaf ons 35e neemt ons lichaam steeds minder op uit voeding en valt de productie terug.

Dan is het belangrijk om dagelijks een hoogwaardig “aminozurencomplex” in te nemen, een product dat het complete aminozurenprofiel met 20 aminozuren levert.

Beauty Essentials (https://www.mooiverouderen.com/product/beauty-essentials/) is zo’n aminozurencomplex (en volgens mij het enige product dat ALLE 20 aminozuren levert)

De meeste producten op de markt bevatten maar 6 tot 8 aminozuren, aangevuld met vitamines. Deze producten leveren dus niet het volledige aminozurenprofiel terwijl ze meestal wel voor een gelijkaardige prijs verkocht worden.

Groetjes,

Amy