De voordelen van een dagelijkse wandeling voor je lichaam

Als je eerlijk bent met jezelf – we zitten iedere dag makkelijk een halfuurtje in de zetel met onze smartphone, of achter de pc Facebook en je mails te checken…

Maar in dat halfuur kun je ook even naar buiten gaan voor een kleine wandeling – daarvoor hoef je niet eens verslaafd te zijn aan Pokémon Go ;-)

Niet iedere vrouw (of man) is een actieve sporter, maar gezondheid en meer energie vinden de meesten wel erg belangrijk.

Veel mensen willen dus wel actief bezig zijn met het verbeteren van hun gezondheid en hun conditie. Hier hoef je natuurlijk geen fervent sporter voor te zijn. Wandelen kan je daar al prima bij helpen.

Banner 1 maand dotted

Een tijdje geleden kocht mijn man voor ons beiden een Fitbit Charge HR – een horloge die meteen ook een stappenteller, trappenteller, hartslagmeter enz is…

Daardoor besefte ik eigenlijk pas hoe weinig ik beweeg per dag.

Zelfs op de dagen – ik probeer 2-3 keer per week naar de fitness te gaan – dat ik sport moet ik moeite doen om aan 10.000 stappen te geraken.

Meer wandelen is dus de boodschap ;-)

Gelukkig wordt wandelen door de meeste mensen niet meer als oubollig gezien… want het is immers een uitstekende manier om een betere conditie op te bouwen en meer energie te krijgen.

Welke voordelen heeft iedere dag een half uurtje wandelen voor je lichaam?

Je verbrandt (ongeveer) 150 calorieën.

Afhankelijk van je gewicht en ‘wandel’snelheid verbrand je met een wandeling van een halfuur toch ongeveer 150 calorieën.

Je benen worden beter gevormd.

30 minuten wandelen per dag versterkt je dijen en kuitspieren en geeft ze een betere vorm. Niet alleen in je benen hebben er voordeel bij want ook de rest van je lichaam is bij het wandelen actief betrokken.

Je kunt andere taken afvinken.

Die vriendin die je dringend eens moet terug bellen, de afspraak bij de tandarts of gynaecoloog die je nog moet maken maar al weken uitstelt, … kun je allemaal bellen tijdens je wandeling. Hallo multitasken!

Je verbetert de spijsvertering.

Ik geef het toe, na het avondeten zet ik me liefst even een half uurtje in de zetel neer ‘om alles even te laten zakken’. Beter is om even een blokje om te gaan om de spijsvertering te verbeteren én de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Verder verbetert wandelen de conditie van je hart en bloedvaten. Wandelen zal ook je cholesterol en je bloeddruk laten dalen (bij een te lage bloeddruk kan deze juist een beetje verhogen).

Je kunt spataderen verminderen.

Uit onderzoek is bewezen dat regelmatig wandelen spataderen en de pijn daarvan vermindert. Zolang je dat maar op platte schoenen doet ;-)

Je wordt rustiger.

Perfecte excuus voor mij!

Niets werkt zo ontspannend als wandelen/lopen – zelfs als je door een drukke straat paradeert. Dagelijks minimaal een half uur buiten zijn, is goed voor je geest. Moeiteloos zal je je geestelijk kunnen ontspannen.

Hierdoor zal je ook nog eens creatiever worden. Je krijgt de meest fantastische ideeën als je je hoofd een half uurtje kan leegmaken en kan genieten van het buiten zijn.

En waarschijnlijk… waarschijnlijk krijg je door het dagelijks wandelen meer zin om te gaan sporten ;-)

Klik ook even verder naar dit artikel op hln.be:

‘Dagelijks 90 minuten wandelen geeft borstkanker minder kans’.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?