Face mapping – wat je gezicht vertelt over je gezondheid

In dit artikel wil ik je wat vertellen over face mapping: wat het is, wat het voordeel van face mapping voor jouw huid en waarom je het zou moeten laten doen.

Altijd vervelend: wakker worden en een kin vol uitslag ontdekken. Dan weet ik meteen weer welke periode eraan komt: mijn menstruatie.

Iedere maand opnieuw heb ik er last van, één tot twee dagen voor mijn menstruatie heb ik uitslag op mijn kin.

Vele vrouwen denken nog steeds onterecht dat puistjes en uitslag iets is uit onze jeugd. Niets is minder waar, dit is absoluut van alle leeftijden. Hormoonschommelingen, stress, verontreiniging en zelfs smartphones zijn slechts enkele boosdoeners van dit ongemak.

Vooral vrouwen kunnen op latere leeftijd (weer) last krijgen van een onrustige huid en puistjes. Zelfs 20% van de mensen met acne is volwassen.

Vorige week bracht ik mijn 6-wekelijks bezoekje aan mijn schoonheidsspecialiste Diane @ Huid Analyse Instituut Art de Beauté in Hasselt.

Ze vroeg me: ‘Wat zie je als je in de spiegel kijkt?’ – euhm mezelf?!

Een goed antwoord. Maar je kan ook je gezondheidstoestand volgen via je gezicht. Het voorhoofd, de neus, de kin en de wangen verklappen als het ware wat er in je lichaam gebeurt.

Elk deel van je gezicht refereert aan een van de vijf natuurelementen (vuur, aarde, water, hout en metaal), die vervolgens weer in verbinding staan met een organengroep.

Het enige wat je moet weten is hoe je de signalen decodeert – door je gezicht te lezen kan je kleine problemen aanpakken en grote problemen vermijden.

Diane werkt daarom met Face Mapping.

Wat is face mapping en waarom zou je het moeten laten doen?

Face Mapping is een revolutionaire methode van huidanalyse, ontwikkeld exclusief voor Dermalogica. Zone voor zone wordt je huid geïnspecteerd en onderzocht op bijzonderheden, die op je persoonlijke Face Map worden genoteerd.

Met Face Mapping krijg je op basis van deze bevindingen per zone een heel persoonlijk advies over de te gebruiken producten. Op deze manier breng je alleen producten aan op die delen van het gezicht die dat nodig hebben.

Dit is niet alleen veel resultaatgerichter, het is ook kostenefficiënt.

En dàt vind ik zo goed aan Diane haar verzorgingen en advies – geen enkele gelaatsverzorging die ik in de afgelopen jaren al heb gekregen was dezelfde, op basis van huidproblemen die zich op dat specifiek moment voordoen krijg ik een verzorging – simpel as that!

facemapping

Een woordje uitleg over die Face Map:

Zones 1 & 3

Verstoppingen (mee-eters) en puistjes op het voorhoofd kunnen veroorzaakt worden door vettige haarproducten zoals wax, maar ook door onvoldoende of onzorgvuldig reinigen.

In de Chinese Diagnose wordt deze zone gezien als reflexzone van de blaas en het spijsverteringskanaal. Puistjes kunnen betekenen dat je meer natuurlijke voeding nodig hebt en dat de uitscheiding verbeterd moet worden door meer water te drinken.

Het voorhoofd relateert aan het element vuur, en wijst op problemen met het hart, de dunne darmen en je geest.

Roodheid of kleine bloedvaatjes die verschijnen, kunnen wijzen op een hartprobleem of een emotioneel geladen ervaring, zoals een groot verlies of een relatiebreuk. Een constante frons is een teken van grote zorgen.

Zone 2

De zone tussen de wenkbrauwen houdt verband met de lever. Verstoppingen, roodheid of schilfertjes in dit gebied kunnen wijzen op te laat eten ‘s avonds, te veel alcohol drinken, vetrijk voedsel of een voedselallergie of -intolerantie. Zorg voor een correcte hygiëne bij het epileren van de wenkbrauwen.

Zones 4 & 10

Verstoppingen in de oren komen veel voor en worden vaak veroorzaakt door achtergebleven shampoo-resten. Verstoppingen net voor of achter het oor kunnen duiden op een onzorgvuldige reiniging of het veelvuldig gebruik van een telefoon of headset.

In de Chinese Diagnose houden de oren verband met de nieren. Wanneer de oren vaak erg warm zijn, kan het een teken zijn van je nieren die veel cafeïne en alcohol moeten verwerken. Vervang die twee voor water en thee!

Zones 5 & 9

De rechterwang gunt ons een blik in de gezondheid van de longen. Rokers en mensen met allergieën hebben vaak gesprongen adertjes (couperose) of verstoppingen in deze zone.

Dat duidt erop dat het ademhalingssysteem te warm is, infecteert, of te weinig zuurstof krijgt van de bronchiën. Sommigen slagen er in een astma-aanval te voorspellen door de eczema die komt opzetten.

Gezwollen aders, roodheid en uitslag op de linkerwang kunnen wijzen op een hoge bloeddruk of opgekropte woede. Een gelige schijn onder het linkeroog, kan wijzen op hoge cholesterol of galstenen. Boosheid en depressie worden ook duidelijk op de linkerwang.

Irritatie komt vaak tijdens verkoudheid voor. Ook verstoppende ingrediënten in cosmetica en make-up geven mee-eters en/of puistjes.

Denk ook aan het volgende – Op je handen zijn veel onzichtbare bacteriën aanwezig die irritaties en puistjes kunnen veroorzaken.

Een andere oorzaak is je telefoon. Smartphones worden de hele dag aangeraakt en zijn een bron van bacteriën. Toch plant je deze meerdere malen per dag tegen je wang. Tip: Veeg je telefoon regelmatig af met een antibacterieel doekje.

Zones 6 & 8

Gerstekorrels, wallen en lijntjes kunnen zich in de oogzone voordoen. Oogmake-up removers op oliebasis en een ongezonde levensstijl dragen hier aan bij. Donkere kringen zijn vaak erfelijk, maar worden erger door te weinig water drinken en een slaaptekort.

Zone 7

Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk of het begin van rosacea. Mee-eters rond de liplijn kunnen voorkomen bij veelvuldig gebruik van lippenbalsem of lipstick. Pigmentatie of overbeharing op de bovenlip worden vaak veroorzaakt door hormoonschommelingen.

De neus is verbonden met het element aarde, en dus ook met de maag en alvleesklier. Een puistje op de punt van je neus, kan wijzen op een interne verstoring. Dat heeft meestal te maken met de voeding. Chocolade, pikant, vet of gefrituurd eten zijn goede kandidaten voor de oorzaak. Als gevolg kan je lijden aan indigestie, constipatie of diarree.

Gesprongen haarvaten of roodheid op de neusbrug kunnen wijzen op alcoholmisbruik of enorm veel zorgen en stress.

Zones 11 & 13

Ontstekingen en verstoppingen aan weerszijden van de kin worden veroorzaakt door hormonen. Bij vrouwen zien we met name rond de menstruatie een toename van puistjes in deze zones. Ontstekingen rond de kaaklijn ontstaan vaak door stress en spanningen.

Ook het ‘filtrum’, de vertikale gleuf boven je bovenlip, verwijst naar de eierstokken en baarmoeder in vrouwen, en de prostaat en genitaliën bij de mannen. Horizontale lijnen, blaasjes of verkleuring kunnen onvruchtbaarheid, door endometriose of cystes, verklappen.

Zone 12

Overmatige haargroei op de kin duidt vaak op hormoonschommelingen, mogelijk veroorzaakt door stress. Puistjes, bultjes of irritatie op het midden van de kin hangen vaak nauw samen met darmklachten.

Beiden zijn soms onvermijdelijk, maar je kan het wel iets verminderen door voldoende rust te nemen en voldoende te drinken.

Zone 14

Rode vlekken en puistjes in de hals kunnen op een verhoogd stressgehalte duiden, maar je lichaam kan ook bezig zijn een ziekte weg te houden. Pigmentvlekken kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van parfum in de hals. Spray parfum liever in de haren, hierdoor blijft de geur bovendien langer aanwezig.

facemapping

Natuurlijk is FaceMapping géén geneeskunde – blijf je last hebben, raadpleeg je best een arts.

Ik heb van Diane (Huid Analyse Instituut Art de Beauté) alvast voedingsadvies gekregen en kan nu met bepaalde dingen te laten en andere dingen meer te eten, de uitbraak van mijn acne beter onder controle houden.

Klik hier verder naar een artikel over acne en voedingsmiddelen ‘Eet jezelf naar een mooie huid’.

Bron artikel – Goed Gevoel & Dermalogica

Groetjes,

Amy

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?