Gebruik dit komkommermasker voor een jongere huid

Gebruik jij komkommer ook alleen maar in een salade? Of om er lekkere komkommersoep mee te maken?

Wist je dat een masker van komkommer verfrissend werkt en jouw huid jonger maakt? Het geeft je in een minimum van tijd een verjongende teint.

Komkommers hebben de eigenschap vetten goed te absorberen. Doordat ze zwavel, slijmstoffen en veel vitaminen bevatten wordt je huid strakker en frisser. In het bijzonder bij mensen die grove poriën hebben zal dit (bij regelmatig gebruik) een snel en zichtbaar resultaat opleveren.

Hoe maak je het komkommermasker?

Heel simpel: rasp een paar cm van een verse (!!!) komkommer, gebruik ook de schil. Doe dit door een zeef en vang het komkommersap op in een kom.

Snij nog een paar dunne komkommerschijven extra – je weet wel, voor heerlijk op je ogen te leggen dadelijk ;-)

De rest van de komkommer kan je gebruiken in een salade of soepje.

Hoe gebruik je het?

Reinig je huid goed waar je het masker wilt gebruiken: je gelaat, je decolleté, zelfs op je handen kan je het masker aanbrengen.

Masseer het komkommersap op je gereinigde gelaat, decolleté en/of handen.

De tijd dat je een masker aanbrengt dient om te ontspannen, leg je gedurende een 20-tal minuutjes heerlijk op bed. Leg bovenop het masker nog een aantal komkommerschijfjes.

Spoel het masker voorzichtig af met lauwwarm water. Hierna mag je gewoon je dagcrème aanbrengen. Best is dit ook eentje met natuurlijke ingrediënten.

Extra tip!

Ik eet heel graag komkommer, maar van de schil krijg ik soms oprispingen. In plaats van de schil weg te gooien masseer ik hiermee mijn billen en buik.

Jup, ik gooi niets weg ;-) alles heeft zijn nut. De bittere schil bevat extra veel zwavel,vitamine en slijmstoffen die er voor voor een strakke en stevige huid zorgen.

Wrijf met de binnenkant van de komkommerschil je billen en buik in. Laat dit ook ongeveer 20 minuutjes intrekken en spoel het ook met lauwwarm water af.

En als je jouw lichaam nog meer ‘anti-aging’ stoffen wil geven, strak en stevig wil houden, doe je er goed aan om jouw voorraad aminozuren weer op peil te brengen.

Lees hier meer over deze enige echte anti-aging stoffen en waarom ze zo belangrijk zijn voor jouw lichaam.

Groetjes,

Amy x

De meeste vrouwen smeren crèmes, serums en lotions maar beseffen niet dat een strakke, stralende huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik