shop

account

zoeken

Gebruik propolis bij de eerste tekenen van verkoudheid of griep

Propolis is een lijmachtige substantie die bijen van planten en knoppen van bomen onttrekken en daarna gebruiken om kiertjes en openingen in het nest te dichten.

Propolis is antiviraal en werkt ontstekingsremmend, bacterie- en schimmeldodend, het helpt tegen allerlei ontstekingen van maag- en spijsverteringsorganen, het kan je bloeddruk in evenwicht houden, gaatjes, aften en ook abcessen kan helpen voorkomen.

Preventief kan een kuur je immuniteit versterken en je helpen tegen veel voorkomende kwaaltjes. een uitstekend natuurlijk antibioticum voor iemand die de vroege symptomen van verkoudheid en griep begint te krijgen.

Propolis is ook een heel krachtig antibioticum (én volledig natuurlijk!). Wanneer je keelpijn, slijmvorming of koorts krijgt, dan is dit de beste tijd om te beginnen met het nemen van deze remedie en bijna onmiddellijk verlichting te krijgen.

De sleutel tot het snel en effectief oplossen van milde ziektes is namelijk om ze te voorkomen of ze vroeg te behandelen, zonder te wachten tot de ziekte verergert.

Bij de eerste symptomen van een verkoudheid of griep is het dus aan te raden om al stappen te ondernemen. Dit is namelijk het moment dat je daadkrachtig kunt handelen én zo kan je hopelijk voorkomen dat je sterkere medicijnen met negatieve bijwerkingen moet nemen.

Hoe gebruik je propolis?

Je kunt propolis op verschillende manieren innemen, afhankelijk van waar je je in de ziektefase bevindt. De verschillende manieren zijn onder andere:

  • Preventief: neem elke dag vijf druppels op een lege maag.
  • Bij de eerste symptomen van verkoudheid en griep: vijf druppels per uur.
  • Wanneer je verbetering merkt: drie keer vijf druppels per dag.

Propolis kan je verkrijgen in tabletvorm of als tinctuur (druppeltjes) en is ook van verschillende merken te krijgen, soms zelfs als bestanddeel van een ander middel.

Over de vele voordelen van bijenproducten (waaronder propolis) schreef ik eerder al dit artikel (<- hier klikken).

Zeker de moeite om te lezen als je graag met natuurlijke producten werkt!

Zelf begin ik, naast mijn dagelijkse portie propolis in de wintermaanden, iedere dag met een glaasje Greens Power en ik raad je aan om dit ook te doen.

Het is een ‘superfood blend’ dat massa’s probiotica levert maar ook chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Gewoon een schepje poeder oplossen in een groot glas water en even flink roeren voor de beste start van jouw dag.

Het ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, gaat de strijd aan met vrije radicalen, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s essentiële voedingsstoffen.

Klik hier als je Greens Power in huis wil halen.

Groetjes,

Amy x

 

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag