Gezonde wortelfrietjes in de Airfryer

Sinds een paar weken hebben we thuis een Airfryer (je weet wel: een “gezonde” friteuse zonder olie of vet).

Of ik er tevreden van ben? Absoluut! Ik zou h’m zeker opnieuw kopen.

Het verspreidt geen geurtjes, is makkelijk af te wassen, ik hoef geen vieze olie meer te verversen en.. het is natuurlijk veel gezonder.

We hadden er eigenlijk enkel nog maar typische dingen in gemaakt die je in een friteuse zou klaarmaken: kroketjes, frietjes, aardappelschijfjes.

Gisteren heb ik er frietjes van wortel in klaargemaakt en deze waren heel erg lekker (en makkelijk klaar te maken). Natuurlijk eet je deze “frietjes” niet zoals je “echte” frieten eet maar eerder als snack voor de TV of als groenten bij de maaltijd.

Dit is waarschijnlijk de simpelste manier om meer groenten te eten (ook voor kinderen)

Zo maak je het:

Verwarm de Airfryer voor op 200° (dit duurt maar een paar minuutjes)

Schil de wortelen en snij ze in frietjes. Bij mij waren ze ongeveer 5mm dik.

img_0607

Meng in een kom een eetlepel olijfolie met peper, zout en paprikapoeder naar smaak. Je kan er ook andere kruiden bij doen zoals knoflookpoeder, uienpoeder, rozemarijn, tijm,… Je kan er naar hartelust mee experimenteren.

img_0608

Doe de frietjes in het mandje van de Airfryer en sluit het apparaat.

img_0609

Check af en toe eens. Ik heb mijn frietjes van wortel er ongeveer 6 minuten in gelaten maar dit varieert natuurlijk naargelang de dikte van de frietjes.

img_0610

Klaar! ;-)

Wortelen bevatten veel beta-caroteen, een krachtig anti-oxidant dat (onder andere) onze huid beschermt tegen vrije radicalen. Daarnaast leveren ze massa’s vezels, vitamine B (goed voor ons immuunsysteem) en vitamine A en C die ons lichaam helpen bij de de aanmaak van cellen en het herstellen van onze huid.

Naast vitaminen en mineralen zijn ook aminozuren heel erg belangrijk voor een mooie huid. Vrijwel niemand hecht er belang aan maar het zijn (letterlijk) de “bouwstenen” van ons lichaam. Ons lichaam is constant bezig om oude lichaamscellen te vervangen door nieuwe en daarvoor heeft het massa’s aminozuren nodig.

De aminozuren L-threonine, L-serine, L-proline en L-glycine zijn nodig om onze huid van binnenuit op te bouwen maar veel vrouwen kampen met tekorten zonder dat ze het eigenlijk zelf beseffen.

Je kan deze aminozuren op een 100% natuurlijke (en veilige) manier aanvullen met Beauty Essentials, bij mijn weten het enige aminozurencomplex dat zowel 100% puur natuur is EN alle 20 aminozuren levert.

Ik raad niet veel producten aan maar dit neem ik zelfs mee op vakantie ;-)

Groetjes,
Amy

PS: ik begrijp dat je sceptisch bent en me waarschijnlijk niet zomaar op mijn woord gelooft als ik een product aanraad. Op deze pagina lees je enkele reacties van vrouwen die Beauty Essentials gebruiken: http://www.mooiverouderen.com/klantenervaringen/

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy