Gooi bananenschillen niet meer weg!

Zelf lust ik geen bananen maar als jij regelmatig een banaantje eet, raad ik je aan de schil voortaan niet zomaar weg te gooien. Bananenschillen bieden immers heel wat voordelen voor onze gezondheid.

Tijdens het weekend zag ik een post op Facebook met een 6-tal toepassingen van bananenschillen voor onze huid. En als ik zoiets lees, ga ik verder op onderzoek uit. Want iets dat zo goed is voor de huid, kan misschien ook wel voordelen hebben voor ons hele lichaam.

En ja hoor: ik vond heel wat toepassingen voor het gebruik van bananenschillen.

Bananenschillen voor onze huid

1. hydrateert de huid

2. geeft een natuurlijke glans aan de huid

3. bevat heel veel anti-oxidanten (die de huid “verjongen”)

4. gaat rimpels tegen

5. doet wonderen voor gebarsten hielen

6. vermindert wallen onder de ogen

Gewoon met de binnenkant van de bananenschil over jouw huid wrijven. Ruik je ook nog eens lekker exotisch ;-)

Toen ik verder op zoek ging naar de voordelen van bananen(schillen) voor onze gezondheid kwam ik nog een aantal interessante zaken tegen.

Andere voordelen van bananenschillen

Wist je bijvoorbeeld dat als je regelmatig met de binnenkant van een bananenschil over jouw tanden wrijft, je vrij snel merkt dat ze witter worden?

Ben je gebeten door een mug? Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over de beet om de jeuk en irritatie te verminderen. Dit werkt ook wanneer je “gepiekt” bent door brandnetels.

Last van een wratje? Leg een stukje schil op het wratje en dak stevig af met een gaasje. Verwissel een paar keer per dag dit natuurlijke verband en na een weekje zal de wrat verdwenen zijn. Werkt trouwens ook als je een splinter hebt. De aanwezige enzymes in bananenschil verwijderen “lichaamsvreemde” stoffen op een efficiënte manier.

Acné verminderen? Wrijf voor het slapengaan jouw acné in met de binnenkant van de schil. Was jouw gezicht ‘s morgens met een neutrale zeep. Doe dit eens per week.

Kneuzingen en blauwe plekken verminder je sneller door er een stukje schil op te leggen en dan een gaasje of pleister er over. Regelmatig verwisselen, net zoals bij het wratje of splinter.

Psoriasis behandel je door de plekken iedere dag in te wrijven met de binnenkant van de bananenschil. Eerst kan er wat roodheid optreden maar na enkele weken merk je verschil.

Maak een maskertje voor beschadigd haar: pureer de schil samen met wat water in een blender. Breng dit masker aan op jouw haar en laat 30 minuten inwerken. Spoel het daarna uit en was jouw haar.

Bananenschil bevat veel vitamine A en mineralen die een droge huid verminderen. De aanwezige enzymen zorgen voor een gezonde, frissere huid. Was jouw gezicht eerst met een neutrale zeep, leg daarna de schil over jouw gezicht en laat opdrogen. Daarna goed afspoelen.

Natuurlijk anti-rimpel middeltje: je weet waarschijnlijk al dat ik fan ben van natuurlijke middeltjes omdat ik niet graag chemische stoffen op mijn huid smeer. Onze huid is ons grootste orgaan en alles wat je OP jouw huid smeert, eindigt uiteindelijk IN ons lichaam.

Bananenschil bevat ijzer, magnesium, kalium, vitamine A, vitamine B, vitamine E en een heleboel anti-oxidanten. Allemaal stoffen die helpen om onze huid er langer mooi en jong uit te laten zien en rimpeltjes tegengaan.

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus echt onmisbaar. In dit artikel lees je meer over aminozuren en hun rol in ons lichaam

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. De meest voorkomende reacties zijn meer energie, een mooie egale huid, sterke nagels, minder haaruitval en een betere verbranding… Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link

Groetjes,
Amy
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy