Groene thee scrub voor een zijdezachte huid

Ik weet niet hoe jij bent, maar ik ga steeds meer op zoek naar 100% natuurlijke middeltjes om mijn lichaam te verzorgen omdat ik al die chemische en synthetische stoffen niet langer in mijn lichaam wil.

Onze huid is ons grootste orgaan en alles wat je er OP smeert, eindigt al binnen de 30 (!) seconden IN jouw lichaam.

Je weet waarschijnlijk al dat ons lichaam zichzelf constant vernieuwt en dat dagelijks miljoenen oude huidcellen worden vervangen door nieuwe huidcellen?

Daarom is het belangrijk om de oude (dode) cellen te verwijderen met een scrub en hiervoor wil ik vandaag een echt topreceptje met je delen. Je zal merken dat jouw huid na een tijdje zijdezacht wordt als je regelmatig zo’n scrub doet.

Deze scrub op basis van groene thee is budgetvriendelijk, 100% natuurlijk en volledig vrij van chemicaliën.

Eigenlijk zou je enkel zaken op jouw lichaam mogen smeren die veilig genoeg zijn om op te eten ;-)

Wat heb je nodig voor deze scrub op basis van groene thee?

  • ⅓ kopje kokosolie
  • ¼ kopje ruwe suiker
  • 1 eetlepel aloe vera gel
  • 2 zakjes groene thee
  • 3 druppeltjes vitamine E olie
  • 5 druppeltjes tea tree olie

Waarom deze ingrediënten?

Kokosolie zorgt voor een mooie en zachte, gehydrateerde huid.

Ruwe suiker zorgt er op een zachte manier voor dat de dode huidcellen verwijderd worden.

Aloë Vera gel is rijk aan vitaminen en voedingstoffen die verschillende voordelen bieden voor je huid. Het gaat ontstekingen tegen, biedt hydratatie en het sap bevat natuurlijke hormonen die de groei van nieuwe cellen stimuleert.

Ook versterkt het de collageenproductie en bevat het een hoog niveau van antioxidanten, wat huidveroudering tegengaat.

Groene thee bevat een heleboel nuttige antioxidanten. Daarnaast bevat het ook tannines, die het samendrukken van de bloedvaten en de haarvaatjes in je gelaat bevorderen en een gezonde bloedsomloop stimuleren.

De polyfenolen in groene thee helpen ook allerlei schadelijke vrije radicalen te neutraliseren.

Vitamine E vermindert rimpels, werkt ontstekingsremmend en is goed bij een droge huid. Vitamine E is ook een krachtig anti-oxidant, waardoor het verwerkt wordt in de vele anti-aging productjes. Daarnaast helpt het ook om ultraviolet zonlicht te filteren.

Tea tree olie is antisceptisch en bacteriedodend en is daardoor uitermate geschikt voor een onrustige huid, het bevordert genezingen en bestrijdt infecties.

Hoe maak je de scrub?

Haal de groene thee uit de zakjes en doe het in een kom samen met de andere ingrediënten.

Meng goed tot je de gewenste consistentie hebt. Je kan eventueel wat extra suiker toevoegen tot je scrub de gewenste dikte heeft. Voeg telkens kleine beetjes toe om te voorkomen dat je plots té veel suiker in je mengeling hebt.

Hoe gebruik je het?

Reinig eerst je gelaat én je handen. Breng dan de scrub in zacht draaiende bewegingen (niet te hard drukken, schuren, …) aan op je gelaat en hals, eventueel ook je decolleté.

Maak gedurende een paar minuten kleine rondjes over de gehele oppervlakte die je wenst te behandelen. Let op aan je ogen!

Daarna kan je het gewoon afspoelen met lauwwarm water. Deze scrub kan je perfect dagelijks gebruiken omdat er geen chemicaliën of uitdrogende stoffen in zitten.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?