Hoe kan je haaruitval gemakkelijk voorkomen?

In de kille herfst- en wintermaanden hebben vrouwen meer (dan anders) last van haaruitval. 

Dit is erg jammer, maar gelukkig zijn er wel stappen die je zelf kan nemen om het te verminderen.

Wist je bijvoorbeeld dat de levensstijl van een vrouw de grootste invloed heeft op haaruitval?

Zaken zoals stress, onvoldoende vitamines, proteïnes en aminozuren naar binnen krijgen, hormoonschommelingen en het gebruik van verschillende medicijnen kunnen allemaal van invloed zijn op haaruitval.

Als je last hebt van haaruitval is het belangrijk om de oorzaak te weten, er zijn nl. verschillende soorten haaruitval.

Tijdelijke haaruitval vanwege stress:

Stress is nefast voor je haar – believe me, I know!

Bij ernstige stress kan haar gaan uitvallen. In de koudere wintermaanden kan dit liggen aan de komende feestdagen of omdat je het te druk hebt op je werk.

Door de stress stoppen de haarwortels met groeien en komen ze in de ‘rust’ fase van hun groeicyclus terecht. Haren vallen daardoor sneller uit dan normaal.

Dit soort haaruitval kan maanden tot jaren duren, afhankelijk van hoe lang jij ‘stressed out’ bent.

Haaruitval door slechte doorbloeding:

Door belemmerde doorbloeding worden de haarzakjes aangetast. Dit kan zorgen voor haaruitval. De oorzaak hiervan kan zijn dat het haar te vaak strak getrokken wordt, bijvoorbeeld door veelvuldig opsteken van haar, een strakke staart, extensions of strak aangetrokken vlechten in het haar.

Haaruitval door hormonen:

Dit is een geleidelijk proces waarbij de haarzakjes door de loop der jaren heen steeds kleiner worden. De haren die nog groeien worden hierdoor dus ook steeds smaller en de haarfollikels worden zwakker, wat kan leiden tot haaruitval. Dit komt vaak door een jarenlang tekort aan aminozuren.

Wat kan je tegen haaruitval doen?

Pas je voeding aan. Je eetgewoonten kunnen een grote invloed hebben op de gezondheid van je haar. Drink voldoende water en zorg dat je genoeg vitamines, proteïnes en aminozuren naar binnen krijgt.

Wat zijn aminozuren? En hoe kan je ze 100% natuurlijk weer terug aanvullen?

Door het innemen van een kwaliteitsvol voedingssupplement zoals ‘Beauty Essentials’.

Zorg daarnaast voor een goede doorbloeding en minder stress.

Veel sporten zorgt voor een betere doorbloeding, ook bij je hoofdhuid. Masseer je hoofdhuid af en toe, hierdoor wordt de plaatselijke doorbloeding ook beter. Sporten is ook nog een geweldige manier om stress verminderen.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy