skip to Main Content

Hormoonverstoorders in cosmetica en verzorgingsproducten!?

Zondagavond heb ik een heel boeiende – en eigenlijk ook erg veronrustende – reportage gezien op Canvas, Panorama nl. ‘Hormoonverstoorders’.

De originele uitzending dateert al van eind oktober vorig jaar, maar ik heb het afgelopen weekend pas via mijn opnames bekeken.

Zonde, ik wou dat ik dat eerder had gedaan!

Ik ben er even stil van geweest.

Zonder het goed en wel te beseffen krijgen we (volgens wetenschappers) dagelijks heel wat schadelijke stoffen binnen die onze hormoonbalans verstoren.

Hierdoor heb je een grotere kans op vruchtbaarheidsproblemen, ADHD, overgewicht, diabetes, kankers, een mindere ontwikkeling van de hersenen bij foetussen, …

Het lijstje is niet bepaald kort!

Deze stoffen worden EDC’s genoemd – of endocrine disrupting chemicals – en komen voor in zeer veel producten die we dagelijks gebruiken:

Cosmetica en verzorgingsproducten, bodylotions, zonnecrèmes, maar ook in onderhoudsproducten, plastic speelgoed, yoghurtpotjes en verpakkingen van voedingsmiddelen (bijvoorbeeld plastic waterflessen), pesticiden, …

Ik was redelijk geschokt na het kijken van deze reportage. Brengen we werkelijk – onbewust – zoveel schadelijke stoffen in ons lichaam?

Deze stoffen horen duidelijk niet thuis in ons lichaam en veroorzaken daar heel wat ziektes, zo bewijzen de wetenschappers.

Klik hier om de reportage van Panorama zelf te bekijken.

Waarom is het nu zo onrustwekkend?

Onze hormonen regelen vrijwel alle processen in ons lichaam, van de energiehuishouding over de spijsvertering tot onze vetverbranding.

Wanneer dit natuurlijke systeem verstoord wordt door agressieve stoffen die dezelfde structuur hebben als hormonen, is het niet erg moeilijk om te begrijpen dat het een groot probleem voor onze gezondheid is.

Wat kan je doen om zo weinig mogelijk EDC’s binnen te krijgen?

1. Lees de etiketten.

Kijk uit naar ftalaten (bisftalaat, dibutylftalaat en benzylbutylftalaat), Bisphenol A en parabenen.

2. Eet zoveel mogelijk vers voedsel, zonder etiket.

Sommige gezondheidexperts zeggen: ‘als het een etiket nodig heeft, is het geen echt voedsel’.

3. Let op met plastic verpakkingen voor drank en voedsel.

Flessenwater in plastic flessen zou een hoge concentratie aan bisphenol A hebben.

4. Kies voor schoonheids-, verzorgingsproducten op natuurlijke basis, zonder parabenen.

We zijn hier bij Jently alvast goed bezig ????

5. Doe regelmatig een ontgiftende kuur.

Ondersteun jouw lever, nieren en andere organen door regelmatig een grondige reiniging te doen of drink iedere ochtend (zoals ik doe) een glaasje Greens Power.

Zware metalen en andere toxische stoffen binden zich aan chlorella en worden zo vlugger naar buiten getransporteerd.

Deze stoffen zijn aanwezig in honderden producten die we dagelijks gebruiken en wetenschappers hebben bewezen dat ze heel wat (onherstelbare) schade in het lichaam aanrichten.

Niets doen is hier geen optie! Met deze 5 tips kan je alvast aan de slag.

Goed begonnen is half gewonnen.

Klik hier om Greens Power in huis te halen en je dag alvast goed te beginnen.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GEEF ME 5 DAGEN... EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er snel egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een "Stappenplan voor een mooie huid" gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

x

Send this to friend