Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Huidverzorging voor elke leeftijd

38, dat is mijn actuele leeftijd ;-)

De ene dag voel ik me piepjong, de andere dag heb ik het gevoel dat 38 gerust naar 83 omgedraaid kan worden…

Mijn huid verteld me als eerste dat ik ouder word. Iedere huid heeft specifieke behoeftes die afhankelijk zijn van onze leeftijd.

Daarom lijkt het me belangrijk om uit te leggen op welke manier je huid veroudert. 

20, 40 of 60 jaar? Vandaag leg ik je het verschil uit :-)

Let op – élke huid veroudert op zijn eigen manier en élke huid/leeftijd heeft zijn eigen specifieke behoeftes. Maar we kunnen algemeen wel onderstaande indelingen maken:

15 – 19 jaar

De vernieuwing van de huid vindt op een normale manier plaats, de huid is jong en veerkrachtig. In de tienertijd is de huidverzorging vooral gericht op het voorkomen of corrigeren van kleine onzuiverheden.

20 – 29 jaar

De doelstelling is om de vochtbalans van de huid te behouden met hydraterende verzorging voor alle huidtypen en matterende verzorging voor de gemengde of vette huid.

30 – 39 jaar

De collageenproductie vermindert, de huid wordt slapper wat vaak te zien is bij de wangen, kin en hals. Doelstelling is om de huid weer voller te maken en de teint weer te laten stralen.

40 – 49 jaar

Vanaf 40 jaar vertraagt het huidherstel geleidelijk aan en ontstaan zichtbare tekenen van huidveroudering. Je huid heeft behoefte aan intensieve verzorgingsproducten die de huid verstevigen en rimpels tegengaan.

50 – 59 jaar

Hormoonveranderingen die kunnen ontstaan tijdens en na de overgang wijzigen de structuur van de huid. De huid wordt droger, slapper en dof. Gebruik opbouwende producten om de gelaatstrekken gladder te maken en te strijden tegen huidverslapping.

Boven de 60 jaar

Het lichaam neemt calcium niet meer zo goed op en de samenhang tussen de cellen neemt af. Je huid heeft behoefte aan verzorgingsproducten die huidverslapping en het brozer worden van de huid tegengaan en de huidbarrière versterken.

Als je dit aandachtig hebt gelezen besef je waarschijnlijk dat het potje dagcrème dat je op je 22e begon te smeren… je vandaag op je 40e niet meer gaat kunnen helpen.

Natuurlijk zijn er talloze merken en schoonheidsproducten op de markt. Welk product je moet kiezen, hangt (zoals ik juist al zei) van je leeftijd, maar ook van je huidtype af.

Blijf daarom niet jaren achter elkaar hetzelfde product gebruiken, maar pas het aan naarmate je ouder wordt. Sommigen zullen een te vette crème niet prettig vinden. En ook als je een gevoelige huid hebt, zul je producten moeten zoeken die aangenaam aanvoelen op je huid en geen irritaties veroorzaken.

Wissel ook eens af met verschillende producten. Elk product bevat weer andere stoffen en zo profiteer je van meer goede ingrediënten.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je je huid dagelijks voedt en hydrateert om ze soepel en gezond te houden. Helaas is dit niet altijd voldoende…

Als jij net als mij (ik ben nu 37) het verouderingsproces wil vertragen en (opnieuw) een strakke huid en glanzend, dik haar wil krijgen, dan is het essentieel dat jouw lichaam over voldoende aminozuren beschikt.

In dit artikel lees je waarom aminozuren zo belangrijk zijn als “anti-aging” en hoe je deze simpel en 100% veilig kan aanvullen.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy