Voor ieder huidtype een gepast masker met Aloë Vera

Aloë Vera – ik ken geen enkel natuurlijk extract dat zo populair is! Al duizenden jaren lang wordt het gebruikt om huidletsels te behandelen.

Aloë Vera Gel is rijk aan vitaminen en voedingstoffen die verschillende voordelen bieden voor de huid. Het gaat ontstekingen tegen, biedt hydratatie en het sap bevat natuurlijke hormonen die de groei van nieuwe cellen stimuleert.

Ook versterkt het de collageenproductie en bevat het een hoog niveau van antioxidanten, wat huidveroudering tegengaat.

Vandaag deel ik een aantal gezichtsmaskers voor ieder huidtype op basis van Aloë Vera. Het enige wat jij hoeft te doen, is nagaan welk huidtype je hebt én de Aloë Vera mengen met de juiste ingrediënten.

Best gebruik je ‘verse’ Aloë Vera gel van de plant, maar dat is helaas niet altijd voor iedereen haalbaar (ook niet voor mij). Daarom is ‘the next best thing’ ook zeker in orde.

Klik hier verder naar een artikel dat ik eerder al schreef over Aloë Vera Gel.

1. Een gevoelige huid – Aloë Vera & kokosolie

Wat heb je nodig?

 • 4 eetlepels Aloë Vera Gel
 • een half kopje kokosolie

Hoe maak je het?

Neem één Aloë Vera blad en snij het in de lengte door, haal de gel voorzichtig uit het blad. Doe deze samen met de kokosolie in een klein kommetje en meng het goed.

Hoe gebruik je het?

Zorg eerst dat je gelaat mooi gereinigd is, breng het masker aan en laat het gerust de hele nacht inwerken. ‘s morgens als je opstaat kan je dit met gewoon lauwwarm water afspoelen.

Zo simpel is het :-)

2. Een droge huid – Aloë Vera, verse komkommer & yoghurt.

Wat heb je nodig?

 • 4 eetlepels Aloë Vera Gel
 • 2 eetlepels griekse yoghurt
 • 6 eetlepels vers komkommersap

Hoe maak je het?

Schil de komkommer en pureer deze met een staafmixer – komkommer bestaat voor 90% uit water, dus dit gaat redelijk vloeibaar zijn. Meng de griekse yoghurt en de Aloë Vera gel met het komkommersap.

Hoe gebruik je het?

Breng het masker aan op een gereinigde huis, laat het een kwartiertje inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

3. Een vette huid – Aloë Vera, ei, gerst & honing

Dit is een zeer doeltreffend maskertje. Het brengt het vetgehalte in de huid in evenwicht zonder de huid uit te drogen.

Wat heb je nodig?

 • een ei
 • een eetlepel honing
 • 2 eetlepels gerstmeel
 • 4 eetlepels Aloë Vera Gel

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten samen tot een vloeibaar papje. Door het gerstmeel gaat dit masker iets stugger blijven als de vorige maskers.

Hoe gebruik je het?

Breng het masker met een borsteltje aan op een gereinigde huid. Laat het inwerken tot het masker helemaal opgedroogd is (meestal 10 à 15 minuutjes) en spoel het daarna af met lauwwarm water.

4. De rijpe huid – Aloë Vera & citroen

Wat heb je nodig?

 • 4 eetlepels Aloë Vera Gel
 • het sap van een citroen

Hoe maak je het?

Pers het sap van één citroen goed uit en voeg het sap toe aan de Aloë Vera gel, meng tot je een mooie en gladde textuur hebt.

Hoe gebruik je het?

Breng het masker aan op een goed gereinigde huid. Laat het ongeveer een kwartiertje inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

Let op! Terwijl je de voorgaande maskers 1 à 2 keer per week gebruikt, herhaal je deze behandeling best iedere dag, tot je verbeteringen begint waar te nemen.

Let ook zeker op dat je dit masker alleen ‘s avonds gebruikt of als je niet meer buiten komt. Het citroen in dit mengsel maakt je huid gevoelig voor uv-stralen.

Deze maskers én dagelijks 4 tot 6 tabletjes Beauty Essentials = GOUD voor jouw huid! (Als je Beauty Essentials in huis wil halen, kan dat via deze link)

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?