Kurkuma limonade tegen een neerslachtig gevoel

We voelen ons soms allemaal wel eens wat minder goed in ons vel en hebben last van een neerslachtig gevoel. In dit artikel las ik dat kurkuma even goed werkt bij depressies als Prozac.

Ik heb eerder al geschreven over de vele voordelen van dit gele poeder: gebruik het in een smoothie voor een goede gezondheid en mooie huid of gebruik het als gezichtsmasker om jouw huid mooi zacht te maken.

Kurkuma zit boordevol antioxidanten (die de slechte vrije radicalen in ons lichaam bestrijden), werkt ontstekingsremmend, is goed voor de hersenen, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en werkt dus ook bij een neerslachtig gevoel.

Dit komt natuurlijk door de stof curcumine, die massaal aanwezig is in kurkuma.

Kurkuma limonade voor een opgewekt gevoel

Dit receptje is super simpel te maken. Doe de volgende ingrediënten in een grote kan en drink het gedurende de dag:

  • 1 liter water
  • 1 theelepel vers geraspte kurkuma (als je dit niet kan vinden, is kurkuma poeder ook goed. Dit vind je gewoon in de supermarkt bij de kruiden)
  • 3 eetlepels honing, esdoornsiroop of stevia als je suiker wil vermijden
  • sap van 1 citroen (of 2 limoenen)
  • sap van 1 of 2 (bloed)sinaasappels

Meng alles goed door mekaar, zet in de koelkast en drink gedurende de dag regelmatig een glaasje. Zorg dat de kan ‘s avonds op is ;-)


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy