skip to Main Content

Kurkuma limonade tegen een neerslachtig gevoel

We voelen ons soms allemaal wel eens wat minder goed in ons vel en hebben last van een neerslachtig gevoel. In dit artikel las ik dat kurkuma even goed werkt bij depressies als Prozac.

Ik heb eerder al geschreven over de vele voordelen van dit gele poeder: gebruik het in een smoothie voor een goede gezondheid en mooie huid of gebruik het als gezichtsmasker om jouw huid mooi zacht te maken.

Kurkuma zit boordevol antioxidanten (die de slechte vrije radicalen in ons lichaam bestrijden), werkt ontstekingsremmend, is goed voor de hersenen, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en werkt dus ook bij een neerslachtig gevoel.

Dit komt natuurlijk door de stof curcumine, die massaal aanwezig is in kurkuma.

Kurkuma limonade voor een opgewekt gevoel

Dit receptje is super simpel te maken. Doe de volgende ingrediënten in een grote kan en drink het gedurende de dag:

  • 1 liter water
  • 1 theelepel vers geraspte kurkuma (als je dit niet kan vinden, is kurkuma poeder ook goed. Dit vind je gewoon in de supermarkt bij de kruiden)
  • 3 eetlepels honing, esdoornsiroop of stevia als je suiker wil vermijden
  • sap van 1 citroen (of 2 limoenen)
  • sap van 1 of 2 (bloed)sinaasappels

Meng alles goed door mekaar, zet in de koelkast en drink gedurende de dag regelmatig een glaasje. Zorg dat de kan ’s avonds op is ;-)

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x