skip to Main Content

Kurkuma limonade tegen een neerslachtig gevoel

We voelen ons soms allemaal wel eens wat minder goed in ons vel en hebben last van een neerslachtig gevoel. In dit artikel las ik dat kurkuma even goed werkt bij depressies als Prozac.

Ik heb eerder al geschreven over de vele voordelen van dit gele poeder: gebruik het in een smoothie voor een goede gezondheid en mooie huid of gebruik het als gezichtsmasker om jouw huid mooi zacht te maken.

Kurkuma zit boordevol antioxidanten (die de slechte vrije radicalen in ons lichaam bestrijden), werkt ontstekingsremmend, is goed voor de hersenen, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en werkt dus ook bij een neerslachtig gevoel.

Dit komt natuurlijk door de stof curcumine, die massaal aanwezig is in kurkuma.

Kurkuma limonade voor een opgewekt gevoel

Dit receptje is super simpel te maken. Doe de volgende ingrediƫnten in een grote kan en drink het gedurende de dag:

  • 1 liter water
  • 1 theelepel vers geraspte kurkuma (als je dit niet kan vinden, is kurkuma poeder ook goed. Dit vind je gewoon in de supermarkt bij de kruiden)
  • 3 eetlepels honing, esdoornsiroop of stevia als je suiker wil vermijden
  • sap van 1 citroen (of 2 limoenen)
  • sap van 1 of 2 (bloed)sinaasappels

Meng alles goed door mekaar, zet in de koelkast en drink gedurende de dag regelmatig een glaasje. Zorg dat de kan ’s avonds op is ;-)

Deze 4 "onbekende" stoffen zijn belangrijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Zoeken

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

GRATIS ebook: 26 natuurlijke (beauty)middeltjes

x

Send this to friend