skip to Main Content

Leer hier hoe je in slechts 1 minuut in slaap kan vallen

Ik geef heel eerlijk toe dat de laatste maanden voor mij enorm stressvol zijn geweest. En dat heeft helaas zijn weerslag gehad op mijn slaap.

Herken je het volgende? Moe zijn, naar bed gaan en daar nog gemakkelijk een uur liggen piekeren.

Heb jij ook wel eens last van stress en kan je daardoor ’s avonds de slaap maar moeilijk vatten?

Dan biedt deze ademhalingstechniek van Harvard-doctor Andrew Weil je misschien dé oplossing.

Stress, het wordt wel eens de ziekte van onze tijd genoemd. Dat stress gevolgen heeft voor je gezondheid, moet ik je niet meer vertellen. Het hangt wel van persoon tot persoon af hoe die stress zich manifesteert.

Sommigen hebben last van een versnelde ademhaling, anderen van gespannen spieren of een verhoogde bloeddruk.

Bij mij heeft (extreme) stress uiting in mijn gezichtsspieren – écht, een paar jaar geleden kon ik de linkerhelft van mijn gezicht amper bewegen en had ik een constante pijn. Het werd zelfs zo erg dat ik verlammingsverschijnselen begon te krijgen.

‘Gewone’ stress geeft bij mij slapeloze nachten, lang zo erg niet als de pijn in mijn gezicht, maar toch – ook behoorlijk vervelend.

Wie last heeft van stress, heeft net als ik vaak moeite  om in te slapen, omdat al deze stress-symptomen sterker voelbaar worden op het moment dat je de slaap probeert te vatten.

4-7-8 ademhalingstechniek

Doctor Andrew Weil pleit er daarom voor om je te concentreren op je ademhaling.

Diep ademhalen heeft invloed op de fysiologie en denkprocessen, inclusief je humeur. Door je simpelweg te concentreren op je ademhaling, kan je je stilaan ontspannen.

Hoe doe je deze oefening heel gemakkelijk?

1. Plaats het tipje van je tong tegen je gehemelte, net voor je voorste boventanden. Houd je tong daar gedurende de hele oefening.
2. Adem alle lucht in je longen uit via je mond. Maak daarbij een ‘woosh’-geluid.
3. Sluit je mond en adem traag in door je neus terwijl je innerlijk tot vier telt.
4. Houd je adem in tot je innerlijk tot zeven hebt geteld.
5. Adem opnieuw uit door je mond terwijl je innerlijk tot acht telt. Maak opnieuw het ‘woosh’-geluid van stap 2.
6. Herhaal deze lus nog drie keer, zodat je de cyclus vier keer hebt gedaan.

Kort samengevat: Adem 4 tellen in, houd je adem 7 tellen in en adem vervolgens 8 tellen uit.

In het filmpje hieronder laat Dr. Andrew Weil de oefening zelf zien:

Deze oefening is een goede eerste stap naar een betere slaap, maar wist je dat het hormoon serotonine ook een (zeer) belangrijke rol speelt voor een gezonde nachtrust?

Serotonine wordt ook wel het “feel good”-hormoon genoemd omdat het zorgt voor een opgewekt, goed gevoel, het regelt ons dag/nacht ritme en een tekort aan serotonine kan leiden tot eetbuien, overgewicht en een mindere slaapkwaliteit.

De “grondstof” voor serotonine is het aminozuur L-tryptofaan. Als je ’s morgens het gevoel hebt dat je helemaal niet geslapen hebt, geplaagd wordt door onverklaarbare eetbuien en je over het algemeen een fitter, opgewekter gevoel wil, doe je er goed aan om jouw voorraden aminozuren aan te vullen.

Als je interesse hebt in een 100% natuurlijk, veilig product om jouw voorraad van alle 20 aminozuren aan te vullen, klik dan hier voor meer informatie

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend