skip to Main Content

Pas je voeding aan voor glanzend en gezond haar!

Net als de rest van ons lichaam ontsnapt ons haar niet aan het ouder worden.

Het wordt dunner, brozer en valt sneller uit. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen (of eten) om dit verouderingsproces wat te vertragen/verminderen.

Ons haar bestaat voornamelijk uit een eiwit genaamd keratine; met een binnenlaag die bestaat uit melanine wat het haar haar natuurlijke kleur geeft. Natuurlijk heeft ons haar ook een buitenlaag die het haar tegen schade beschermt.

Beiden zijn belangrijk om mooi, glanzend en gezond haar te behouden. Het is dus ook belangrijk dat je je haar zowel van binnen als buitenuit goed verzorgt.

Veel voorkomende oorzaken van ongezond haar:

De snelheid van onze haargroei is afhankelijk van een aantal verschillende factoren zoals erfelijkheid, leeftijd en het hormoonniveau in ons lichaam.

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat de verminderde hormoonproductie tijdens het ouder worden, met name tijdens de menopauze, de groeicyclus van het haar beïnvloedt .

Dezelfde hormonale veranderingen die de huid beïnvloeden hebben ook een effect op het haar en op al de aspecten van haargroei.

Dit is eigenlijk redelijk logisch: de haarfollikels vormen nl. een onderdeel van de anatomie van de huid.

Dit zorgt er natuurlijk voor dat sommige aspecten van veranderingen tijdens de menopauze een dubbele impact hebben op het haar, aangezien de toestand van de huid ook het haar beïnvloedt.

Haargroei kan ook worden beïnvloed door een tekort aan zink, een eiwittekort, bloedarmoede, zwangerschap, menopauze of ook wel de schildklier.

Gezonde voeding voor gezond haar:

Een eerste aandachtspunt als je gezond haar wil is gezonde voeding. Het is belangrijk om van binnenuit te starten. De conditie van je haar straalt de gezondheid van je binnenkant uit.

Een juiste balans van vitaminen, mineralen en aminozuren is noodzakelijk om je haar glanzend, gezond én sterk te houden.

De cellen die verantwoordelijk zijn voor de toestand van je haar vereisen nu eenmaal een toevoer van belangrijke voedingsstoffen.

Eiwitten:

Eiwitten zijn een van de belangrijkste voedingsstoffen voor je haar. Keratine in het haar aanwezig is vereist om sterk en flexibel haar te hebben.

Wat kan je eten? Zalm, kip, eiwit, en zuivelproducten in combinatie met noten en peulvruchten.

Koolhydraten:

Tegenwoordig zijn er veel lage koolhydraat of koohydraatarme (gezonde) dieet adviezen, maar je haar heeft het eigenlijk net wel nodig om gezond te zijn.

Te weinig koolhydraten kan leiden tot haaruitval.

Wat kan je eten? Volle haver, suikervrije muesli, volwaardige rijst, volle granen in je brood, …

Ijzer:

Ijzer is een ontzetten belangrijk nutriënt voor je haar.

Ijzertekort kan de groeicyclus van je haar beïnvloeden. Een te laag ijzergehalte kan ook leiden tot bloedarmoede, wat dan weer haaruitval kan veroorzaken.

Wat kan je eten? Groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, groene salades, broccoli en vis, maar ook eiwit en kip helpen.

Omega 3 vetzuren:

Hoewel onze voeding meestal zeer rijk is aan vetten, is het vaak zeer laag in omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor een goede gezondheid.

Omega-3 vetten zijn nodig in de cellen van je hoofdhuid om zo gezond haar te kunnen produceren.

Wat kan je eten? Walnoten, amandelen, groene bladgroenten, peulvruchten en vis zoals zalm en tonijn.

Daarnaast…

Vitaminen, mineralen en aminozuren zijn heel erg belangrijk voor de gezondheid van je haar. Crash diëten hebben hier vaak een gebrek aan en zijn dan ook af te raden voor de gezondheid van je haar.

Drink voldoende water en zorg dus dat je genoeg vitaminen, mineralen en aminozuren naar binnen krijgt.

Wat zijn aminozuren? En hoe kan je ze 100% natuurlijk weer terug aanvullen?

Door het innemen van een kwaliteitsvol voedingssupplement zoals ‘Beauty Essentials’.

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties. Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend