Voedingsmiddelen voor een betere slaap

Je hebt het vast wel vaker gehoord: “je bent wat je eet”. Maar wist je dat voeding ook een belangrijke rol speelt in ons slaappatroon?

Terwijl suiker en cafeïne een negatieve invloed hebben op onze slaap, zijn er ook een aantal voedingsmiddelen die een positief effect hebben en je dus helpen om beter te slapen.

Walnoten en amandelen

Walnoten en amandelen leveren veel tryptofaan, een aminozuur dat helpt voor een goede nachtrust. Het is immers de “grondstof” voor zowel serotonine (het “feel good” hormoon) als melatonine (het slaaphormoon). Deze hormonen regelen ons natuurlijk ritme en daarom zorg je er best voor dat ons lichaam over voldoende tryptofaan beschikt.

Sla

Sla zou dezelfde eigenschappen als opium hebben op gebied van slapen. Het helpt stress te verminderen en zorgt voor rust in de hersenen. Sla bevat immers lactucarium en die stof zorgt voor een slaperig gevoel.

Rijst

Witte rijst heeft een hoge glycemische index (wat betekent dat het snel verteerd wordt door ons lichaam) en een studie heeft aangetoond dat het net daardoor snel de behoefte van ons lichaam kan voldoen, waardoor we sneller in slaap vallen.

Voornamelijk jasmijnrijst staat bekend dat het de slaap stimuleert: mensen die regelmatig jasmijnrijst eten, zouden sneller in slaap vallen.

Vis

Vissoorten zoals zalm, tonijn en heilbot bevatten massa’s vitamine B6. Deze vitamine zorgt voor een beter herstel van lichaamscellen tijdens de slaap en is (samen met tryptofaan) nodig voor de productie van de hormonen serotonine en melanine.

Een goede werking van de hormonen serotonine en melanine is essentieel voor een goede nachtrust. Beide worden opgebouwd uit het aminozuur tryptofaan en daarom raad ik je aan om een kwalitatief aminozurencomplex in te nemen naast jouw gezond eetpatroon.

Let wel op dat je een geregistreerd product met NUT nummer gebruikt, dat het 100% natuurlijk is en ALLE aminozuren levert (ipv een paar aminozuren aangevuld met wat vitaminen en veel vulmiddelen)

Beauty Essentials is volgens mij het enige product dat alle aminozuren levert en ook nog eens 100% natuurlijk is (geen vulmiddelen, geen hulpstoffen, geen anti-klontermiddelen). En natuurlijk raad ik enkel een product aan dat een NUT nummer heeft ontvangen en je dus zeker bent dat het aan alle wettelijke voorschriften voldoet.

Als je interesse hebt om het te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Wil je me wel een plezier doen? Omdat mijn voorraad beperkt is en het productieproces tijdrovend en duur is, wil ik het product voorbehouden voor lezeressen die consequent dagelijks 4 tot 6 tabletjes innemen en er op die manier goede resultaten mee gaan boeken.

Lezeressen die het een tijdje gebruiken melden me dat ze beter slapen, meer energie hebben en zich ook beter voelen. Komt natuurlijk omdat hun lichaam dan over voldoende tryptofaan beschikt (en daardoor voldoende serotonine en melanine kan produceren)

Groetjes,

Amy x

 

 

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?