shop

account

zoeken

De voordelen van een rose quartz roller voor jouw huid

Normaal gezien ben ik iemand die nogal sceptisch staat tegenover “beautytools” maar toch werd ik getriggerd om de rose quartz roller te gaan gebruiken na een aantal video’s over “face contouring & face massages”.

(En ondertussen ben ik grote fan!)

Wat is een quartz roller?

Een rose quartz roller is een eeuwenoud Aziatische hulpmiddel om de huid als het ware een work-out te geven, waardoor ze weer gaat stralen. Rozenkwarts werd vroeger al gebruikt als steen van de liefde en heeft een rustgevende werking.

Een rose quartz roller is een gezichtsroller gemaakt van rozenkwarts. Rozenkwarts heeft door zijn hoge gehalte aan silicumdioxide een verjongend effect op de huid. Door regelmatig met de quartz roller je gelaat te masseren wordt deze na verloop van tijd strakker en steviger.

Wat zijn de voordelen van een rose quartz roller?

Naast de ontspannende werking heeft het gebruik van de rose quartz roller nog veel meer positieve invloeden op onze huid.

  • stimulatie van de bloedcirculatie wat op zijn beurt zorgt voor een stralende, gezonde teint
  • ondersteuning van de lymfedrainage, die verantwoordelijk is voor de afvoer van afvalstoffen
  • het voorkomen van fijne lijntjes
  • verbetering van de elasticiteit van de huid
  • modelleren, versterken en verstevigen van de huid
  • vermindering van donkere kringen en wallen onder de ogen
  • verkoelend effect op de huid (zeker als je de roller ca. 10 minuutjes voor gebruik in de ijskast legt)
  • helpt verzorgingsproducten beter in te werken

Zijn er ook nadelen aan een rose quartz roller?

Neen, eigenlijk niet. Tenminste niet als je het correct gebruikt ;-)

Het is natuurlijk belangrijk om je roller regelmatig te reinigen, zoals je dat ook doet met je make-up borstels. Op deze manier voorkom je bacteriën, die onzuiverheden kunnen veroorzaken.

Hoe gebruik je een quartz roller?

Gebruik de rose quartz roller enkel op een goed gereinigde huid. Breng daarna op het gebied van je gelaat dat je gaat behandelen (dit doe je in een paar stappen) een aantal druppels serum aan.

Er is geen goed of fout deel van het gezicht om te beginnen, maar zorg ervoor dat je steeds vanuit het midden naar buiten rolt. Op deze manier wordt de bloedcirculatie optimaal gestimuleerd.

Het makkelijkste is als je je neus als denkbeeldige scheidingslijn van je gelaat beschouwt. Van hieruit rol je steeds weg van je neus over je wangen, naar je haarlijn. Daarna beweeg je van je neus weg langs je kaaklijn naar je kin.

Als je de roller aan je ogen gebruikt, draai je de roller best om en gebruik je de kleine roller. Beweeg heel voorzichtig van de binnenhoek van je oog naar buiten richting de slaap. Daarna richting de wenkbrauw, hierbij wissel je weer terug naar het grotere uiteinde van de gezichtsroller.

Rol naar buiten toe, volg de contouren van je wenkbrauw en voorhoofd. Begin ook hier in het midden en rol naar buiten toe.

Ga een vijftal keer over hetzelfde stukje huid een en beweeg altijd naar buiten, wanneer je de roller terug naar het startpunt moet brengen, moet je deze oppakken en terug bij het beginpunt plaatsen (dus niet achteruit terugrollen)

Doe dit eerst aan de ene kant van je gelaat en dan aan de andere kant. Zo ben je zeker dat je geen enkel gebied mist.

Wat is de Gua Sha steen waar je zo veel over hoort?

Naast de rose quartz roller heb je ook de Gua Sha massage steen, deze tool lijkt een beetje op een groot plectrum.

Het is een oude medische behandeling die in de traditionele Chinese geneeskunde nog steeds gebruikt wordt. Het ‘schrapen’ van de huid met een glad geslepen steen zou vele dagelijkse klachten kunnen verhelpen (let op: altijd zachtjes bewegen, krassen in je gezicht zijn niet de bedoeling).

De glad geslepen rozenkwarts steen is ideaal om de doorbloeding van het gezicht te stimuleren, helpt de elasticiteit van de huid te verbeteren en zorgt ervoor dat de spieren in het gezicht ontspannen.

Dat klinkt als hetzelfde effect van de Quartz Roller?

Ja, dat klopt :-)

Alleen kun je met de Gua Sha massage steen meer druk uitoefenen op bepaalde punten en deze ook gebruiken op andere delen van het lichaam zoals op de rug en benen.

Bewaar de rose quartz roller en de gua sha steen in de koelkast of leg ze 10 minuten voor gebruik even in de diepvries. Het verkoelend effect doet wonderen voor de huid en geeft meteen een frissere uitstraling.

Jade roller of een rose quartz roller?

Tegenwoordig zie je heel veel advertenties voor jade rollers. Jade rollers zijn zeker niet slecht, maar jade is een zachter gesteente dat veel vlugger opwarmt. Rose quartz is harder en blijft veel langer koel (waardoor de bloedsomloop in de huid beter gestimuleerd wordt).

Ga dus voor rose quartz als je maximaal effect voor jouw huid wil bereiken. Als je interesse hebt om eentje in huis te halen, klik dan hier voor meer informatie

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag