skip to Main Content

Wat zeggen donkere kringen over je gezondheid?

Donkere kringen onder je ogen a.k.a. wallen, niemand wil ze maar velen onder ons hebben ze…

De oorzaken kunnen van verschillende aard zijn: een nachtje doorgefeest, slecht geslapen, ouderdom, teveel afvalstoffen in jouw lichaam…

Wist je dat de kleur van de kringen ook veel over jouw gezondheid vertelt?

Paarse kringen hebben vaak een erfelijke oorzaak!

Helaas is de paarse kleur van de huid en daarbij de stevigheid van je vaten vaak erfelijk bepaald. Paarse kringen zijn in feite bloedvaatjes die beter in zicht komen naarmate je ouder wordt, omdat de wanden van de vaatjes verslappen, en bloed gaat ‘lekken’.

Vooral als je een heel lichte huid hebt, zijn paarse kringen snel aanwezig. Dit is simpel te verklaren omdat een lichte huid veel transparanter is dan een donkerdere huid.

Daarnaast kan het ook zijn dat je de kringen onder je ogen meer ziet omdat je oogkassen dieper liggen, dit is ook vaak erfelijk bepaald.

Hier kan een tijdelijke filler een oplossing zijn. Daarmee wordt de ruimte onder het oog voller, en omdat de huid nieuw collageen gaat aanmaken, is het effect vaak langdurig.

Blauwe kringen duiden op een slechte bloedsomloop.

Hier is te weinig slaap vaak een oorzaak, maar ook een allergie, neusverstopping, of een slechte darmtransit kunnen aan de oorzaak liggen van een verslechterde bloedsomloop.

Door die slechte bloedsomloop wordt ‘oud’ bloed niet of slecht afgevoerd en verkleurt het van rood naar grijsblauw. De lijntjes rond je ogen verergeren dan tot blauwe kringen.

Dit kan je tijdelijk oplossen door je oogcrème zo te gebruiken, dat je door de cème in te kloppen en te knijpen de bloedsomloop stimuleert: kloppen met je wijsvinger, afgewisseld met heel zachte kneepjes met je wijsvinger en duim.

Schaduwkringen zijn een teken van vermoeidheid.

Heb je vaak last van slaaptekort of slaapgebrek? Besef dan goed dat dit een behoorlijk stressvolle toestand voor je huid is!

Slaap is belangrijk omdat je huidschade vooral tijdens het slapen hersteld wordt én je huid ’s nachts als het ware ‘detoxt’.

Slechte slapers hebben vaak een droge, geïrriteerde en rimpelige huid. En dat is precies de reden waarom je na een paar slechte nachten donkere schaduwkringen hebt.

Wanneer ik donkere kringen rond mijn ogen krijg en wanneer ik me (zonder echte reden) vermoeid voel, weet ik dat het weer tijd is om een detoxje te doen.

Omdat ik niet echt voorstander ben van dagenlang te overleven op enkel sapjes en water, drink ik gewoon ’s morgens een glas Greens Power, beperk ik mijn koffie, drink veel water en eet zoveel mogelijk verse, onbewerkte voedingsmiddelen (mager vlees, groenten en fruit, eieren, cottagecheese, olijfolie, …)

Na een paar dagen zijn de kringen al minder en na een weekje zijn ze helemaal verdwenen ;-)

Luister (en kijk) naar jouw lichaam: donkere kringen wijzen op een onderliggend probleem. Meestal is het een teken dat jouw lichaam een detox kan gebruiken. Weet je niet echt waar te beginnen, klik dan hier voor meer informatie

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties. Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken
close

"Die Beauty Essentials werken dus écht bij haaruitval"

Send this to friend