shop

account

zoeken

Weet jij wel wat je op je gezicht smeert?

Ik denk dat ik algemeen mag zeggen dat wij vrouwen dagelijks heel wat op ons gezicht smeren. Niet?

Een dagcrème, bb crème, een maskertje, een nachtcrème, foundation, poeder, …

Maar weet je eigenlijk wel wat je allemaal op je gezicht smeert?

Heb je al ooit het etiket gelezen van je dagelijkse producten? Of kies je ‘bewust’ voor producten zonder parabenen, op basis van natuurlijke ingrediënten, dermatologisch getest, bevat geen ditjes en datjes?

Besef je dan ook wat dit allemaal wilt zeggen? Of in hoeverre je dit mag ‘aannemen’?

1. Zonder of vrij van parabenen.

We weten allemaal dat we natuurlijke producten maar heel beperkt kunnen bewaren omdat deze vatbaar zijn voor bacteriën en schimmels. Daarom voegen zo goed als alle cosmetische producenten bewaarmiddelen toe aan hun producten.

De meest gekende zijn de parabenen. Dit zijn gelukkig de minst schadelijke! En toch wordt er over parabenen veel negatiefs geschreven en gezegd. Onderzoek brengt ze in verband met borstkanker, alhoewel deze link nooit werd bewezen.

Toch is het imago van de parabenen hierdoor aangetast en komt het ene na het andere cosmeticabedrijf met de claim ‘vrij van parabenen’ of ‘zonder parabenen’.

Niet echt een goed idee, want sindsdien worden ze eigenlijk vervangen door stoffen die schadelijker zijn… methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, diazolidinyl urea of dmdm-hydantoïne.

Lees je één van deze ingrediënten op het etiket van je verzorgingsproduct, dan kan je dit best laten staan en voor een ander product kiezen.

2. Hypo-allergeen of dermatologisch getest.

Hypo-allergeen wilt eigenlijk niet meer zeggen dan dat het weinig (of geen) kans biedt op allergische reacties. Helaas kan ieder verzorgingsproduct die vrij op zijn labels vermelden en ben je er op deze manier nog niet zeker van of jouw huid hier al dan niet op gaat reageren.

Net zo verwarrend is de term ‘dermatologisch getest’. Veel vrouwen denken verkeerd dat dit dan de term ‘op dieren getest’ vervangt en dus wel ok moet zijn. Maar dermatologisch getest wilt eigenlijk gewoon zeggen dat het product werd getest op een groepje vrijwilligers.

Meer ook niet. Er zijn geen resultaten beschikbaar. Enkel dat het getest is op een groep mensen, maar nergens is een maatstaf voor de testpersonen of het onderzoek te vinden.

3. SPF – beschermende zonnefactor.

Dit kan ook een verraderlijke lokfactor zijn om een product te kopen.

Je mag gerust zijn, je doet niets ‘mis’ door een dagcrème of foundation te gebruiken met een SPF of zonnefactor in verwerkt, helemaal niet.

Maar… je moet je er wel van bewust zijn dat je voldoende van het product moet gebruiken om ook aan deze SPF te komen.

Ik weet niet hoe jij bent, maar ik loop liever niet glimmend van de hoeveelheid dagcrème rond ;-)

Best is om een zonnecrème onder je dagcrème te gebruiken op zonnige dagen. In de winter kan je natuurlijk wel beschermd met een SPF dagcrème rondlopen.

4. Verrijkt met actieve stoffen.

Dit is met zoveel producten het geval… Wil je écht dat de actieve stoffen hun beloofde werking uitvoeren? Dan moet je er zoveel van gebruiken dat het niet meer haalbaar is.

Maar de producenten hebben natuurlijk wel gelijk: hun product is verrijkt of verwerkt met actieve stoffen. Dat deze slechts minimaal aanwezig zijn, dat printen ze slechts in hele kleine lettertjes (of cijfertjes) die toch bijna niemand leest.

Eigenlijk heeft het dan totaal geen waarde – met uitzondering van de prijs natuurlijk, want deze stijgt hierdoor wel ;-)

Omdat de actieve stoffen zo gering aanwezig zijn doen ze helemaal niets voor je huid! Zonde natuurlijk.

5. Zonder alcohol – 0% alcohol.

Klinkt natuurlijk wel heel goed, maar de alcohol zit wel degelijk om een reden in je verzorgingsproducten. Het wordt gebruikt om bacteriën te doden, hierdoor verlengt het dus de houdbaarheid van je product.

Daarnaast wordt het ook gebruikt om bepaalde stoffen in je product op te lossen en voor een ontvettende werking.

Ok, de alcohol zorgt ervoor dat je huid sneller uitdroogt en kan je barriérefunctie verstoren, waardoor het de natuurlijke vetten in je huid oplost, maar toch is alcohol niet altijd slecht, het hangt er alleen van af welke soort alcohol verwerkt zit in je product.

Ethanol, ethyl alcohol, methanol, isopropyl alcohol en benzyl alcohol smeer je liever niet op je huid…

Wat mag dan eigenlijk nog wel?

Kies voor producten met voldoende vitamine C en E, daarnaast heeft hyaluronzuur ook een diepe werking in je huidcellen, dit wordt meestal effectief gebruikt in een nachtverzorging.

Ga voor een product met voldoende Collageen en Glycine omdat deze je huid een heuse boost geven.

Om al deze redenen ben ik meer dan een jaar geleden op zoek gegaan naar een goed alternatief. Een dagcrème zonder al deze schadelijke stoffen en volledig op basis van natuurlijke ingrediënten.

‘Moeilijk te vinden’ was hier een understatement. Daarom heb ik verder gezocht naar mensen die me konden helpen om een goed, verzorgende dagcrème te ontwikkelen die doet wat het beloofd met enkel en alleen top ingrediënten.

Het resultaat sinds april 2019 is mijn eigen Beautiful Day dagcrème <3.

De ingrediënten van deze crème – kokosolie, macadamia olie, avocado olie, vitamine E, zonnebloemextract, aloë vera gel, geranium olie en rozenolie – zijn buitengewoon voedend. Ze zorgen voor een diepe hydratatie van de huid en beschermen jouw gelaat tegen beschadiging door vrije radicalen én bevorderen ook nog eens de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen.

Als je interesse hebt, klik dan hier om deze dagcrème in huis te halen (je leest er ook een aantal reacties van lezeressen die h’m al gebruiken).

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag