skip to Main Content

3 essentiële oliën die je gewoon moet gebruiken voor je huid

Als we het over essentiële oliën hebben denken heel veel vrouwen meteen aan aromatherapie. Perfect logisch!

Maar wie me al een tijdje volgt weet ook dat essentiële oliën voor veel meer gebruikt kunnen worden dan alleen dat.

Ze hebben hun nut al meermaals bewezen bij het verlichten van pijn, verbeteren van slaapkwaliteit én ze staan bekend om hun anti-bacteriële eigenschappen.

Daarnaast heb ik je ook al vaker verteld dat ze kunnen helpen om huidproblemen te bestrijden op het gebied van veroudering, verlies van elasticiteit en zoveel meer…

Ik krijg vaak mailtjes via het contactformulier of op Facebook welke oliën ik standaard in huis heb en waar ze goed voor zijn.

Vandaag deel ik mijn top 3 van essentiële oliën met jou.

Maar eerst wil ik toch iets belangrijks vertellen.

Bij het gebruik van essentiële oliën, is het altijd raadzaam om te onthouden dat je een etherische olie best mengt met een basisolie (dit kan ook een butter of wax zijn) voor dat je het aanbrengt op je huid.

De meest bekende zijn jojoba-, amandel- of kokosolie, sheaboter is ook een goede basis.

Als je met etherische oliën aan de slag gaat is het belangrijk dat je alleen zuivere producten van een goede kwaliteit gebruikt, goedkopere oliën zijn vaak aangelengd of gemengd met synthetische producten.

Niet alle oliën zijn geschikt voor iedereen, dus bij twijfel vraag je best advies aan een huidexperte of schoonheidsspecialiste.

1. Lavendelolie

Lavendel olie bevat antimicrobiële eigenschappen die je huid kunnen helpen herstellen, bijvoorbeeld bij snij- of schaafwonden. Hier helpt het littekenweefsel te vormen wat absoluut noodzakelijk is om je huid te helpen herstellen.

Het kan ook worden gebruikt om de symptomen van psoriasis, eczeem en acne te helpen verlichten/verminderen. Lavendelolie ondersteunt het regenereren van huidcellen waardoor het ook heel erg geschikt is in de strijd tegen pigment/ouderdomsvlekken.

2. Ylang Ylang olie

Ylang ylang olie werkt goed voor vrouwen met een gemengde huid. Dit wil zeggen dat het niet uitmaakt of je nu een droge of een vettere huid hebt.

Ylang ylang olie heeft een balancerende werking op de hoeveelheid talg in je huid.

Het bevat ook een anti-bacteriële en antiseptische eigenschappen, waardoor het een goede olie is in de strijd tegen onzuiverheden én helpt om infecties te voorkomen.

Ylang ylang olie helpt ook bij ingegroeide haartjes.

3. Citroenolie

Een eerste opmerking bij de citroenolie is dat je deze zeker niet moet gebruiken als je weet dat je veel in de zon bent die dag. Ik adviseer steeds om natuurlijke middeltjes met citroen te gebruiken in de avond.

Citroenolie is een natuurlijke antibacteriële olie die goed werkt om je huid te ontgiften.

De eigenschappen gevonden in citroenolie kunnen puistjes en andere huidaandoeningen verhelpen.

Met behulp van etherische citroenolie kan je ook de productie van talg binnen de perken houden. Als je last hebt van eelt of likdoorns kan etherische citroenolie deze harde huid helpen verzachten.

Je kan ook  citroenolie toevoegen aan je gezichtsreiniging, dit zal helpen om dode huidcellen te verwijderen.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x