3 oorzaken van zwakke en breekbare nagels

De afgelopen week zijn er heel wat mailtjes met vragen binnengekomen en ik doe mijn best om ze allemaal te beantwoorden.

Maar omdat zoveel vragen over dezelfde ‘problemen’ gaan lijkt het me wel handig om ze in één artikel te behandelen.

Uit jullie mails blijkt dat er heel wat lezeressen zijn die te kampen hebben met broze, breekbare nagels die bij het minste scheuren of breken. En ze lijken maar niet te groeien.

Er zijn 3 oorzaken waarom nagels broos en zwak worden.

Ten eerste door ‘externe factoren’ zoals water (en vaak nog in combinatie met schoonmaakmiddelen). Draag dus altijd handschoenen als je afwast of schoonmaakt.

In het begin is het vervelend of ongemakkelijk maar eens je het juiste paar gevonden hebt, went het wel.

Echt ;-)

Een tweede oorzaak is dat je misschien nagellakremover gebruikt waar aceton in zit. Dit droogt zowel de nagels als de nagelriemen heel erg uit. Best niet gebruiken dus.

Op de flesjes staat duidelijk vermeld of er wel of geen aceton in verwerkt is, dus lees altijd even het etiket.

Ten derde kan een tekort aan bepaalde voedingsstoffen er voor zorgen dat jouw nagels broos en breekbaar worden. Je weet vast wel dat vitaminen en mineralen zoals ijzer, zink, calcium, vitamine A en vitamine B belangrijk zijn voor mooie nagels.

Maar waar bijna niemand belang aan hecht zijn de aminozuren theorine, serine, proline, glycine en methionine. Ons hele lichaam wordt opgebouwd uit 20 aminozuren en deze 5 zijn erg belangrijk voor de productie van onze nagels.

Als je sterkere nagels wil, doe je er daarom goed aan om jouw voorraad aminozuren aan te vullen. Persoonlijk neem ik trouw iedere ochtend mijn 6 tabletjes Beauty Essentials in. Dit is een aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert en ik raad je echt aan om dit ook te gaan gebruiken.

Aminozuren zijn niet alleen belangrijk voor sterke nagels, maar ook voor de productie van collageen (dat nodig is voor een stevige, elastische huid), sterke haarwortels en een snelle vetverbranding.

Als je Beauty Essentials in huis wil halen, klik dan hier voor meer informatie.

Natuurlijk is een goede dagelijkse verzorging van jouw nagels ook belangrijk.

Misschien denk je dat je hiervoor heel wat dure producten in huis moet halen? Ik zal je even laten zien dat je met “ouderwetse” keukenmiddeltjes al een heel eind komt. Bespaart je al meteen een heleboel geld ;-)

Wat houdt zo’n goede dagelijkse verzorging in?

Het schoonmaken van je nagels: met wat citroensap krijg je ook het vuil en vet onder de randjes uit. Laat je vingers een 5-10 minuten in citroensap weken als ze heel erg vuil zijn. Anders doe je een beetje citroensap op een doekje en daar je nagels goed mee schoonvegen.

Bij gele nagels (bijvoorbeeld van het roken) kan je ook wat zout aan het citroensap toevoegen. Wel even opletten, want bij wondjes langs de nagels kan het citroensap of zout wat gaan prikken.

Maak vervolgens een handbadje, van lauwwarm water met olijfolie of nagelolie. Een intensievere kuur is om wat olijfolie met citroensap te mengen (zonder water dus). Zorg ervoor dat je nagels en nagelriemen goed baden in het badje en doe dit zo’n 5 tot 10 minuutjes.

Masseer hierna de nagels en nagelriemen met wat olie. Arganolie is hiervoor erg geschikt, aangezien deze olie veel vitamine E en keratine bevat en bovendien schimmelwerend is.

Om af te sluiten kan je een nagelverharder gebruiken. Lees wel goed de gebruiksaanwijzing en kijk of de verharder dagelijks gebruikt mag worden.

Neem dagelijks (of toch minimum wekelijks) de tijd om je nagels voldoende aandacht en verzorging te geven.

Geduld is hier een mooie deugd ;-)

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?