shop

account

zoeken

Last van vermoeide ogen? Na mijn artikel ‘Wat zeggen donkere kringen over je gezondheid?’ van eerder deze week, kreeg ik heel wat emails met vragen.

Deze vragen gingen vooral over wat extra ‘snelle’ tips voor de vermoeide en opgezwollen ogen.

Herken je het volgende?

Je staat net op, lekker lang geslapen en je kijkt in de spiegel… Om er dan achter te komen dat je er vermoeider uitziet dan de avond ervoor (voor je ging slapen dus)?

Er is niet altijd een specifieke reden waarom we opstaan met opgezwollen ‘puffy’ of vermoeide ogen, vervelend is het wel.

De oorzaak van zo’n vermoeide ogen kan van alle aard zijn, dat heb ik je eerder deze week al uitgelegd: vermoeidheid, zwangerschap, dermatitis, darmproblemen, het innemen van bepaalde medicijnen, te veel zout in je voeding, te weinig water gedronken, allergieën, chronische sinusitis en ja zelfs erfelijkheid!

Gezwollen ogen kan je heel gemakkelijk met natuurlijke behandelingen bestrijden/verminderen, maar hou er wel rekening mee dat ‘de grote verdwijntruc’ hier niet zal lukken in veel gevallen.

Verminderen en een frissere blik – dat lukt wel!

Vandaag deel ik 3 snelle remedies om gezwollen, vermoeide ogen te behandelen.

1. Een koude aardappel

Aardappelen helpen om de ontsteking te verminderen en zijn zeer effectief als het gaat om gezwollen ogen. Wanneer je wakker wordt, plaats dan eens een koud aardappelschrijfje/stukje onder je ogen. Je zal zien dat je ogen er snel beter zullen uitzien.

2. Komkommer schijfjes verrichten wonderen

Naast het feit dat komkommers rustgevend werken en gezwollen ogen verminderen, hydrateren schijfjes komkommer ook nog eens je huid, verminderen ze donkere ogen en handhaven ze de elasticiteit van je huid.

Probeer minstens 2x per week een natuurlijke masker op basis van komkommer te gebruiken én elke ochtend even een paar komkommer schijfjes onder je ogen te leggen.

Hoe maak je een komkommermasker? Wat heb je nodig?

– 1 komkommer
– 3 eetlepels yoghurt
– een scheutje vers citroensap

Schil de komkommer en snijd deze dan doormidden. Verwijder de zaadlijsten, door ze er met een lepel uit te schrapen. Snij de komkommer vervolgens in stukjes en stop die in een blender of pureer ze met een staafmixer.

Voeg hier 3 eetlepels yoghurt en het beetje citroensap aan toe en mix dit samen, totdat er een glad mengsel ontstaat.

Smeer het komkommermasker op je (gereinigd) gezicht. Laat het gezichtsmasker ongeveer een kwartiertje inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

3. Gebruikte theezakjes

Ik schreef hier een paar weken geleden al een artikel over:

‘5 tips om je gebruikte theezakjes te hergebruiken’

Theezakjes zijn een manusje van alles!

Ook voor gezwollen ogen.

Gooi je gebruikte theezakjes niet in de vuilbak. Leg ze in de vriezer of in de koelkast. Plaats die vervolgens ongeveer 10 minuten onder je ogen.

De kou stimuleert de bloedsomloop in de dunne huid eronder. Door de tannine neemt de zwelling af. Het helpt ook bij donkere verkleuringen.

Zoals ik maandag ook al zei… Wanneer ik donkere kringen rond mijn ogen krijg en wanneer ik me (zonder echte reden) vermoeid voel, weet ik dat het weer tijd is om even een detoxje te doen.

Ik drink dan gewoon ’s morgens een glas Greens Power, ik beperk mijn koffie(verslaving), drink veel water en eet zoveel mogelijk verse, onbewerkte voedingsmiddelen (mager vlees, groenten en fruit, eieren, cottagecheese, olijfolie, …)

Na een paar dagen zijn de kringen al minder en na een weekje zijn ze helemaal verdwenen ;-)

Luister (en kijk) naar jouw lichaam: donkere kringen wijzen op een onderliggend probleem. Meestal is het een teken dat jouw lichaam een detox kan gebruiken. Weet je niet echt waar te beginnen, klik dan hier voor meer informatie.

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

Gratis stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit

Ontdek hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten en krijg opnieuw een stevige, elastische huid met een gezonde gloed en minder rimpels en fijne lijntjes.