4x zo maak je droogshampoo heel gemakkelijk zelf

Droogshampoo is een poeder, vaak in sprayvorm, dat talg/vet uit je hoofdhuid absorbeert.

Je strooit of sprayt het op je haarwortels, laat het enkele minuten inwerken en borstelt vervolgens al het poeder uit je haar. Vuildeeltjes hechten zich aan het product vast en worden er samen mee afgevoerd.

Dit slimme trucje laat je toe het langer uit te houden tussen twee shampoobeurten. Ik moet je immers niet uit leggen hoe slecht het is je haren te vaak te wassen.

De laatste maanden heb ik geleidelijk aan geprobeerd om het wassen van mijn haar wat uit te stellen. De ene week lukt dat al wat beter dan de andere én dan gebruik ik tussendoor wel eens droogshampoo.

Er is maar één klein addertje onder het gras: de naam is redelijk verwarrend – droogshampoo wast niet echt je haar: het neutraliseert imperfecties, zonder ze te verwijderen.

Commerciële droogshampoos kunnen prijzig zijn en bevatten substanties zoals isobutaan, butaan en propaan. Dat zijn best wel wat explosieve chemicaliën op je haar en hoofdhuid. Ook verspreiden deze droogshampoos vaak een erg chemische geur waarvan je bijna flauw valt – als ik mijn man mag geloven toch ;-)

Moeder natuur biedt gelukkig alternatieven aan. Er zijn enkele natuurlijke producten die olie absorberen, zoals maïszetmeel bijvoorbeeld.

1. Droogshampoo zelf maken met maïszetmeel en zout

Neem een half kopje maïsmeel en voeg hier een eetlepel zout aan toe.

Je kunt dit bijvoorbeeld in een leeg zoutvaatje doen, zodat je het mengsel makkelijk op je haarwortels kunt strooien.

Maak een scheiding in je haar en strooi het poeder voorzichtig op de scheiding en verdeel het met je vingers door je haar. Maak dan een stukje verderop weer een scheiding, strooi een beetje poeder op je hoofd en verdeel het weer.

Zo kan je je hele hoofdhuid afwerken. Uiteindelijk borstel of kam je je haar goed door en ben je klaar.

Gebruik de droog shampoo bij voorkeur altijd boven de wasbak, zo voorkom je dat je hele badkamer vol poeder komt te liggen.

2. Maïszetmeel en baking soda

Meng één eetlepel maïszetmeel en 1 eetlepel baking soda. Voeg eventueel nog een druppel etherische olie naar keuze toe. (mijn favorieten zijn lavendel en pepermunt). Let wel! Eén druppel is echt genoeg anders wordt het te kleverig.

Werkwijze is idem als voorgaande.

3. Bakpoeder en havermout

Meng een kopje bakpoeder en een kopje gemalen havermout door elkaar. Deze variant kan je heel goed bewaren, wanneer je dit in een afgesloten potje doet. Zo kan je ‘m vaker gebruiken. Ook de combinatie van deze ingrediënten doet wonderen voor het vuil en vet in je haar.

Werkwijze is idem als voorgaande.

4. Droogshampoo met babypoeder zelf maken

Als laatste een oplossing die je waarschijnlijk in je badkamerkastje vindt, in plaats van de keukenkast: babypoeder. Misschien voor sommigen een fijner idee dan etenswaren in je haar te strooien, maar het werkt precies hetzelfde.

Cacaopoeder zorgt ervoor dat de gevreesde witte waas die je vaak bij droogshampoo hebt achterwege blijft. Dit is handig voor vrouwen met donkerder haar.

Werkwijze is idem als voorgaande.

5. Extra tip!

Je eetgewoonten kunnen ook een grote invloed hebben op de gezondheid van je haar (en hoe snel het talg produceert).

Naast deze externe tips kan je ook van binnenuit zorgen voor mooi, sterk en glanzend gezond haar. Drink voldoende water en zorg dat je genoeg vitamines, eiwitten en hoogwaardige aminozuren naar binnen krijgt.

Wil je meer weten over aminozuren en hun belang voor ons haar en haarwortels, klik dan hier voor een uitgebreid artikel.

Je kan ze op een 100% natuurlijke manier weer aanvullen met een volwaardig aminozurencomplex zoals Beauty Essentials.

Het is 100% natuurlijk (lichaamseigen zelfs, zodat je geen ‘vreemde’ stoffen in jouw lichaam brengt) en levert geen enkele bijwerking op. Het ‘enige’ dat dit product doet, is jouw tekorten weer aanvullen.

Het gebruik is simpel: je neemt ‘s morgens 4 tot 6 tabletjes met een groot glas water en laat het product dan rustig zijn werk doen.

Maar alhoewel het een goed product is, is het geen wonderproduct. Het heeft (afhankelijk van hoe groot jouw tekorten momenteel zijn) een 4 tot 6 weken nodig om diep vanbinnen veranderingen door te voeren.

De meeste vrouwen merken de eerste weken… helemaal niets! :-)

Dan mailen ze me en zijn ze teleurgesteld. Sommigen voelden zich zelfs ‘beetgenomen’!

Enkele weken later mailen ze me dan dat hun haar precies veel voller en sterker is….

Je kan op een week tijd geen onderliggende oorzaken aanpakken, dat heeft helaas wat meer tijd nodig.

Het enige dat ik je kan zeggen, is wat het product voor jou kan doen en dat je even geduld moet hebben. Pas na 2 maanden gebruik kan je een realistisch oordeel vellen.

Vroeger gaf ik een klein fortuin per maand uit aan allerlei producten maar nooit heb ik de resultaten gehad die Beauty Essentials geeft.

Ik raad je aan om Beauty Essentials in huis te halen en het 2 maanden de kans te geven om diep in jouw cellen veranderingen door te voeren.

Stuur me daarna zeker ook een mailtje met jouw feedback hierover. Een foto van je weelderige haardos mag natuurlijk ook ;-)

Klik hier als je interesse hebt in dit product.

Groetjes,

Amy x

Nee, ik heb het niet over vitaminen en mineralen… Klik op de knop hier beneden en ik stuur alle info meteen naar jouw mailbox.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Misschien vind je deze artikels ook interessant...

3 "onbekende" voedingsstoffen voor dik, sterk, glanzend haar

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik