skip to Main Content

5 dingen die met je lichaam gebeuren als je te weinig water drinkt!

Eén op de drie Belgen en Nederlanders drinkt te weinig water en dat is helaas géén goed nieuws.

Waarschijnlijk hoor ik ook bij die 1/3… sommige dagen lukt het me prima om netjes 1,5 liter water te drinken, andere dagen drink ik amper één klein glaasje!

Water is niet voor niets ’s werelds wonderdrankje.

Hieronder kan je 5 zeer onplezierige gevolgen lezen van een gebrek aan water.

1. Meer kans op gezondheidsproblemen

Wie genoeg water drinkt op een dag (de hoeveelheid hangt af van je gewicht, maar het gemiddelde is 1,8 liter per dag) heeft minder kans op hartfalen, blaas- en darmkanker en nierstenen.

2. Trager metabolisme

In het boek The Water Secret stelt dokter Howard Murad dat je stofwisseling niet naar behoren werkt als je niet genoeg water drinkt. Vooral dan het basaal metabolisme (de calorieën die je verbrandt zonder te bewegen) werkt veel sneller en beter als je genoeg water opneemt.

3. Je krijgt hoofdpijn

De hypothalamus is een klier in de hersenen, die aangeeft wanneer je aan het uitdrogen bent. Die signaleert wanneer het bloed minder waterig wordt en bezorgt je een dorstgevoel. Daarom heb je bijvoorbeeld zo’n hoofdpijn als je een kater hebt. Omdat je lichaam uitgedroogd is door de alcohol. Je hersenen moeten ook meer inspanning leveren wanneer je uitgedroogd bent.

4. Je eet (vaker) grotere porties

Onderzoek door het Amerikaanse Rijksinstituut voor Volksgezondheid heeft aangetoond dat wie een glas of twee voor elke maaltijd drinkt, minder grote porties eet. Tot 90 calorieën minder zelfs.

5. Je huid oogt ouder (en je borsten hangen sneller)

Bij een gebrek aan water wordt je huid droger, waardoor die sneller veroudert en rimpels sneller zichtbaar zijn. En dat niet alleen in je gezicht.

Waar is die fles water ook alweer?

Eerder schreef ik ook al deze handige artikels rond het drinken van water en het nut ervan voor je lichaam:

– De beste momenten om water te drinken

– De dag starten met citroenwater

– 3 weken lang 3 liter water per dag drinken = een mooie huid

Naast het drinken van water is er nog één belangrijke tip die ik je wil meegeven voor een goede gezondheid…

Zorg dat jouw lichaam altijd over voldoende aminozuren beschikt. Aminozuren zijn de bouwstoffen van ALLES in ons lichaam: botten, nagels, haar, huid, pezen, spieren, lichaamscellen, hormonen, enzymen…

Alles in ons lichaam wordt opgebouwd uit amper 20 aminozuren. Iedereen heeft het altijd maar over voldoende vitamine C maar bijna niemand heeft aandacht voor de o zo belangrijke aminozuren.

Ik weet niet of je op dit moment goed beseft wat er met ons lichaam gebeurt als het niet over voldoende van deze ‘bouwstenen’ beschikt?

Enkele voorbeeldjes:

  • onze nagels, huid en haarwortels worden niet zo sterk gemaakt als het zou moeten
  • onze verbranding vermindert omdat ons lichaam te weinig somatotropine en carnitine kan produceren
  • ons energieniveau neemt af
  • zin in zoet en eetbuien nemen toe (omdat ons lichaam te weinig serotonine kan produceren)
  • we gaan minder goed slapen omdat er onvoldoende van het hormoon serotonine kan worden geproduceerd

Als je jouw voorraad aminozuren op een 100% natuurlijke en veilige manier wil aanvullen (zonder chemische stoffen, additieven of vulmiddelen)…

Klik dan hier voor meer informatie over Beauty Essentials!

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x