5 tips tegen droge handen

Door de drogere lucht in de wintermaanden maanden hebben onze handen het zwaar te verduren. De huid wordt droog en nagels gaan splijten. Vooral de laatste week heb ik er weer meer last van.

TIP 1 – Smeren, smeren, smeren!

Bij droge handen is het belangrijk om ze vet te houden. Smeren, smeren, smeren dus.

Dit kan je best doen iedere keer als je je handen hebt gewassen, want water en zeep drogen je huid uit.

Zorg ook dat je meerdere handcrèmes hebt: thuis, op het werk, in je handtas… Vergeet niet om ook je nagels goed in te masseren met de crème.

Ga voor een handcrème zonder parfum en alcohol, omdat deze ingrediënten je handen juist irriteren en uitdrogen. Wat ik ook zeker kan aanraden zijn crèmes op basis van honing en/of aloë vera.

TIP 2 – Slaap je handen mooi!

Smeer je handen iedere avond voor je gaat slapen in met een flinke laag hydraterende handcrème. Laat het voldoende intrekken, dit doe je door de hele nacht katoenen handschoentjes aan te houden… de volgende dag zijn je handen fluweelzacht!

TIP 3 – Hou je handen warm!

Ik doe het ook niet altijd even graag, maar als je buiten komt draag je best altijd handschoenen. Het is belangrijk dat je handen warm blijven om de doorbloeding optimaal te houden. Een goede doorbloeding activeert de stofwisseling, wat belangrijk is voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en een beter bindweefsel.

Een sterker bindweefsel houdt meer vocht vast, waardoor je handen minder snel zullen uitdrogen. Met handschoenen los je droge handen niet op, maar je kunt er wel mee voorkomen dat ze nóg droger worden.

TIP 4 – Gebruik geen desinfecterende handgels

Ook hier maak ik me vaak schuldig aan, ik heb altijd een kleine tube desinfecterende gel in mijn handtas en auto liggen. Toch handig, onderweg of op plaatsen waar je je handen niet kan wassen, is dit mijn ideale redding.

Maar helaas is het ook de vijand van mijn droge handen! In desinfecterende gels zit namelijk veel alcohol om de bacteriën te doden en alcohol droogt de huid uit!

TIP 5 – Extra verzorging

Geef je handen af en toe wat extra aandacht.

Een milde handscrub verwijdert dode huidcellen. Een handmasker kan de droge huid van je handen een extra boost geven. Of verwen jezelf af en toe eens met een manicure bij een salon.

Heb je vaak last van een droge huid op jouw handen of gespleten nagels? Dan moet je zeker overwegen om extra aminozuren in te nemen. Aminozuren zijn de “bouwstenen” voor een gezonde huid, haar en nagels en heel veel lezeressen hebben er baat bij. Klik hier om enkele reacties te lezen.

Waarom een kwalitatief aminozurencomplex zo goed is voor onze gezondheid, lees je in dit artikel.

Groetjes,

Amy

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?