Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

5 voedingsmiddelen die je meteen een energieboost geven

Heb je ook vaak het gevoel dat je je door de dag moet slepen? Dat zelfs de gewone dagdagelijkse bezigheden energie vreten? Ben je vaak moe en futloos?

Dat kan een aantal oorzaken hebben.

Los daarvan is het alvast nuttig om je voedingspatroon aan te passen. Nog te vaak eten we voedingsmiddelen die er juist voor zorgen dat we dat futloze gevoel versterken… Denk alleen maar aan de suikers en toegevoegde bestanddelen.

Er zijn gelukkig ook een aantal voedingsmiddelen die je instant een energieboost geven :-)

Een eerste is havermout.

Wat is er lekkerder om aan de ontbijttafel je dag mee te beginnen dan een heerlijk bord havermout? De kinderen vinden het hier een heuse traktatie!

Naast lekker is havermout ook gewoon goed, omdat het veel vezels en goede koolhydraten bevat, wat gezonde bronnen van energie zijn.

Je kan havermout op veel verschillende manieren bereiden, zodat je iedere dag kan afwisselen. Je kan het eten als ontbijtgranen met melk, koud of lekker warm gekookt. Je kan het ook even laten weken en in een smoothie verwerken.

Klik hier voor een artikel met receptjes om heerlijk te variëren met havermout.

Vis is ook zo’n topper om te eten als je kampt met weinig energie.

Vis is rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine B12.

Omega 3-vetzuren zijn een perfecte bron van energie en werken snel. Het zijn essentiële vetzuren, wat betekent dat ons lichaam ze nodig heeft, maar ze niet zelf kan aanmaken en dus uit de voeding moet halen.

Een van de meest essentiële vitamines voor je lichaam is vitamine B12. Deze vitamine is betrokken bij de stofwisseling van elke cel in ons lichaam en vervult een cruciale functie bij processen zoals de energieproductie.

Wil je je dag goed starten, eet dan een rijstwafel of cracker met wat tonijn of zalm.

Geen zin in vis, dan kan je ook met bananen je energiepeil omhoog sturen :-)

Bananen zijn een goede bron van energie, ze bevatten tal van vitaminen: vitamine B3, B6, A en C. Daarnaast bevatten ze ook veel kalium.

Door het hoge gehalte aan kalium worden bananen ook wel gezien als hét sportfruit. Dit omdat kalium erg goed is voor de spieren en krampen en blessures helpt te voorkomen. Ook wordt hierdoor de aanvoer van suikers gelijkmatig over het lichaam verdeeld wordt.

Eet 1 à 2 bananen ‘s morgens. Je kan deze ook perfect in je havermout doen of mixen in een smoothie.

Drink daarbij een groot glas water, want je hoort me al aankomen… ook hier krijg je meer energie van!

Water is een van de grootste energiebezorgers van ons lichaam.

Ons lichaam dient voldoende gehydrateerd te zijn om gezond te blijven en goed te functioneren. Als je te weinig drinkt kun je daar erg moe van worden en zelfs hoofdpijn van krijgen. Dehydratatie vermindert je energie en je (dagelijkse) fysieke prestaties, ook tijdens het sporten.

Ik hoef het je waarschijnlijk niet meer te vertellen – maar ik doe het toch even – drink ongeveer 1,5 – 2 liter water per dag om je energieniveau op peil te houden.

Tot slot heb ik nog één tip voor je, een voedingsmiddel dat je niet bepaald zou verwachten: nl. eieren.

Je kan over eieren veel tegenstrijdige berichten lezen, vaak wordt nog aangenomen dat eieren slecht voor ons lichaam zijn… dat is niet juist, eieren zijn juist goed voor ons lichaam. Ze bevatten proteïnen, gezonde vetten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze zijn allemaal essentieel om ons lichaam optimaal te laten functioneren.

Of dat nu een gekookt, gepocheerd of gebakken ei is – dat maakt niet uit, je mag zelfs voor een omelet kiezen ;-) Iedere ochtend een ei is een ideale manier om de dag met veel energie te starten.

Groetjes,
Amy

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy