Content voor Ingelogde Gebruikers

Avocado als beautyproduct + TIP: zo kies je de perfecte avocado

Ik vind avocado’s heerlijk, een groot pluspunt als je weet waarom avocado’s goed voor je zijn én wat je er allemaal mee kan doen. 

Naast opeten natuurlijk ;-)

Avocado’s moet je eigenlijk altijd in huis hebben.

Ze zijn niet alleen ontzettend lekker, maar zitten ook nog eens boordevol met proteïnen en vitamine B en E, waardoor de vrucht essentieel is voor je gezondheid. Daarnaast bevat de vrucht carotenoïden, kleurstoffen die kanker tegen gaan.

Herlees hierover zeker nog even mijn artikel van een tijdje geleden:

‘Waarom avocado goed is voor je huid’.

Ik vond een filmpje van de American Chemical Society’s Channel waarin je kan zien hoe je een avocado zó kan snijden, dat de meest gezonde bestandsdelen intact blijven:

Geweldig en simpel :-)

OK, ik ben er me bewust van dat niet iedereen houdt van de smaak van avocado’s, maar… ik ben er wel van overtuigd dat iedereen er graag haar voordeel mee wil doen, toch?

Of wil je de vrucht gewoon op twee manieren kunnen gebruiken?

Avocado’s zijn uitermate geschikt als beautyproduct. De Maya’s en de Inca’s gebruikten het volgens de legenden al eeuwen geleden om hun huid en haar optimaal te verzorgen.

Tegenwoordig is de olie van de avocado vaak nog een essentieel bestandsdeel in huidverzorgingsproducten.

Natuurlijk kan je thuis ook je eigen beautyproducten maken van avocado.

Eigenlijk is het (zoals ik juist al zei) een must om de vrucht in huis te hebben, want je kunt het voor van alles gebruiken: om je handen te verzorgen, als gezichtsmasker en om je haar sterker en gezonder te maken.

Het voordeel is dat avocado’s relatief goedkoop zijn, omdat je meestal maar een kleine hoeveelheid nodig hebt voor een beautybehandeling.

Hieronder kan je 3 receptjes vinden voor een hand-, gezichts- en haarmasker!

avocuddle

Wil je je handen extra verzorgen?

Je hebt het volgende nodig: 1/4 gerijpte avocado, 1 ei (je hebt het eiwit nodig), 2 eetlepels haver en 1 eetlepel citroensap.

Plet de avocado in een kom totdat het geheel fijn zacht is. Voeg het eiwit, de haver en het citroensap toe en roer het geheel. Masseer het in je handen, wacht zo’n 20 minuten en spoel je handen af onder lauwwarm water.

Maak je liever een eigen gezichtsmasker?

Dan heb je het volgende nodig: 1/2 gerijpte avocado, 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel honing en 2 plakjes komkommer

Plet de avocado eerst in een kom totdat het fijn zacht is. Voeg de yoghurt en honing toe en roer dit tot een geheel.

Verdeel het in gelijke hoeveelheden over je gezicht en verstop je ogen onder de komkommerplakjes. Wacht 15 minuten en spoel af met lauwwarm water.

En tot slot je haren nog even verzorgen met een heerlijk maskertje?

Dit heb je nodig: 1 gerijpte avocado, 1 ei (je hebt het eiwit nodig) en 1/2 theelepel olijfolie

Plet de avocado in een kom totdat het fijn zacht is. Voeg het eiwit en de olijfolie toe en meng het geheel.

Verdeel plukken droog haar en breng het haarmasker aan op je kapsel door het vooral aan de onderkant in te masseren.

Probeer het 30 minuten te laten inwerken en spoel af met lauwwarm water.

Gisteren wilde ik een heerlijk receptje maken (zalm en avocado)… Ik duwde een paar keer op de avocado en had écht het idee dat ie goed rijp was, mes erin…

*** niet dus!

Balen zeg, ik wou dat ik dit filmpje ‘zo kies je de perfecte avocado’ op Margriet.nl eerder ontdekt had!

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.