Waarom avocado goed is voor je huid

Vergeet botox en allerhande dure facials, een prachthuidje krijg je door het eten van avocado.

Als ik je vandaag één raad mag geven… Eet vanaf nu op alles avocado – oké, misschien niet op álles. Maar in elk geval vaak. En op veel.

Dit stuk fruit is namelijk een enorm goede bron van vezels en kalium, wat huidveroudering tegengaat.

En dit is waarom:

De groene vrucht zit bomvol vitamine A wat helpt bij het zuiveren van de huid en het eenvoudiger kwijtraken van dode huidcellen. Aminozuren in avocado’s reinigen je huid en bieden bescherming tegen agressieve omgevingsfactoren.

What’s not to love?!

Je zit op het puntje van je stoel om richting de supermarkt te vertrekken, niet?

Begrijpelijk. Maar wacht even. Het wordt nog beter.

De antioxidanten in avocado’s ontgiften je lichaam en verwijderen alle giftige stoffen die de neiging hebben om je huid voortijdig te verouderen. Je leest het goed: avocado’s gaan rimpels tegen!

En nu richting supermarkt ;-)

Zoals ik eerder al heb verteld zijn aminozuren heel erg belangrijk als je het over ‘mooi ouder worden’ hebt.

Klik hier verder om te lezen waarom!

Ik hoop wel dat je begrijpt dat je héél erg veel avocado moet eten om een optimaal resultaat te behalen met enkel de aminozuren uit deze vrucht.

Wat je éxtra kan doen is het gebrek aan aminozuren aanvullen met een degelijk voedingssupplement zoals Beauty Essentials.

PS: Een heel simpel en lekker (voor)gerechtje dat ik hier regelmatig klaar maak is het volgende:

Twee avocado’s in stukjes/reepjes snijden, een pakje gerookte zalm van ongeveer 300-400 gram – ook in reepjes snijden. Maak een heerlijke dressing van yoghurt, mayonaise, een beetje ketchup, cayennepeper, wat citroensap… en mengen maar!

Serveertip: Als je het vruchtvlees voorzichtig uit de schil kan snijden, kan je achteraf het mengsel mooi presenteren in de halve schil van je avocado – enjoy!

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren