Behandel je acné met deze 3 natuurlijke maskertjes

Acné is voor veel vrouwen een vervelend probleem. Het percentage vrouwen dat het enkel bij ‘jeugdpuistjes’ houdt is helaas heel erg laag.

Door voeding, darmproblemen, menstruatie, menopauze enz. zijn er tal van vrouwen die hun hele leven last blijven hebben van acné.

Er zijn natuurlijk wel een heel arsenaal aan behandelingen beschikbaar. Jammer genoeg zijn deze vaak vrij duur en zijn de chemicaliën die nodig zijn erg schadelijk voor je huid.

Naar mijn mening zijn natuurlijke behandelingen hier nog altijd de beste optie.

Ze zijn stukken goedkoper en je kan alle ingrediënten meestal gewoon in je keuken vinden.

Extra pluspunt: ze zijn zeer eenvoudig te bereiden en toe te passen!

Met natuurlijke maskers is het altijd goed om even uit te testen welk masker voor jou het beste werkt, wat jij aangenaam vindt en welke ingrediënten je graag gebruikt.

Als een bepaald masker niet fijn aanvoelt, als je er irritaties van krijgt of als je een allergie hebt voor één van de ingrediënten, kies dan gerust een ander natuurlijk masker.

Hieronder deel ik je mijn top 3 maskers om een acné huid te behandelen:

1. Appelazijn

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel groene thee
  • 2 eetlepels honing

Hoe maak je het?

Voeg alle ingrediënten samen in een kom en roer goed door tot je een dikke consistentie hebt. Eventueel kan je wat extra honing toevoegen.

Hoe gebruik je het?

Breng het mengsel aan op je gezicht met een wattenschijfje.

Masseer het gedurende 5 minuten zachtjes in. Laat het masker gedurende 10 minuten inwerken. Spoel het daarna met lauwwarm water af.

Extra tip: Voeg 2 eetlepels suiker toe aan dit mengsel als je het als scrub wilt gebruiken. Dit mag 1x per week.2. Honing & kaneel

Wat heb je nodig?

  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels honing

Hoe maak je het?

Voeg alle ingrediënten samen in een kom en roer goed door tot je een gladde consistentie hebt. Eventueel kan je wat extra honing toevoegen.

Hoe gebruik je het?

Breng het masker met je vingers aan op je gelaat en laat het een kwartiertje inwerken. Spoel het daarna met lauwwarm water af en gebruik een toner.

De toner kan je eventueel vervangen door citroensap of verdunde appelazijn. Let er wel op, als je citroensap hebt aangebracht op je huid, niet meer uitvoerig in de zon komen die dag, best doe je dit dan ‘s avonds.

Dit is een masker dat je gerust iedere dag mag gebruiken als je een acné opstoot hebt.

3. Kurkuma, melk & honing

Wat heb je nodig?

  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel honing
  • 1 à 2 theelepels melk

Hoe maak je het?

Eerst en vooral, let op met het kurkumapoeder, dit kan vlekken op je kleding geven die moeilijk te verwijderen zijn.

Voeg eerst het kurkumapoeder en de honing samen in een kom en roer goed door tot je een mooie pasta. Voeg dan de melk toe en roer nogmaals goed door.

Hoe gebruik je het?

Breng het mengsel met een borstel aan op je gezicht. Laat het 15 minuten inwerken en spoel daarna af met lauwwarm water.

Als er vlekken of restjes achterblijven, doe dan wat rauwe melk op een wattenschijfje (het mag goed doordrenkt zijn)en veeg deze voorzichtig over je gelaat.

Dit masker mag je 1 à 2 keer per week gebruiken.


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy