Buikvet is gevaarlijker als we dachten

De laatste dagen lees ik veel over het gevaar van buikvet. Meer bepaald over het feit dat het eigenlijk gevaarlijker is dan ik tot nu toe besefte.

Ikzelf ben niet mager, ook niet dik – maar kamp met licht overgewicht en schrok een paar weken geleden al toen ik dit artikel schreef ‘Moeten we het berekenen van onze BMI overboord gooien?’ – waarin aangetoond wordt dat onze BMI een beetje achterhaald is en dat het belangrijker is om onze buikomtrek te meten.

Terwijl ik hiervoor wel dacht van ‘Ok ik heb wat buikvet, ik heb dan ook 2 kinderen op de wereld gezet op net geen 15 maanden tijd, dit komt wel goed’ beginnen de alarmbellen nu toch te rinkelen.

Het is belangrijk om te weten dat er een veel voorkomende aandoening achter deze ‘love handles’ kan schuilen – het metabool syndroom.

Wil je meer lezen over dit syndroom, wat de risico’s zijn en eventuele behandelingen?

Klik dan hier verder naar het artikel op fiftyoo.be – Metabool syndroom is gevaarlijk.

Op supermetabolisme.com vond ik ook nog dit nuttig artikel – Buikvet is slecht voor jouw hart.


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren