De 3 belangrijkste vragen over de overgang/menopauze

De overgang of menopauze, het is niet niks!

Bij de meeste vrouwen die voor deze fase in hun leven staan, zijn dit de 3 belangrijkste vragen:

Wat is de overgang eigenlijk?

De overgang is de periode die meestal voorkomt zo’n 5 jaar tot 10 jaar voor de laatste menstruatie. De menopauze start bij de laatste menstruatie van de vrouw.

Vrouwen komen er (gemiddeld) in terecht tussen hun 45e en 60e levensjaar. Alhoewel de laatste jaren meer vrouwen reeds jonger in hun menopauze terecht komen.

Hoelang de menopauze duurt is voor iedere vrouw verschillend. Bij sommigen duurt het een paar maanden, bij anderen kan het jaren duren vooraleer de klachten overgaan.

Wat gebeurt er nu juist met het vrouwenlichaam tijdens de overgang en menopauze?

Iedere vrouw is geboren met een grote voorraad eicellen, de overgang is hét moment in een vrouwenleven waarbij deze voorraad uitgeput raakt.

Hierdoor stoppen de eierstokken met de aanmaak van verschillende hormonen. Zo dalen de oestrogeen-, de progesteron- en de testosteronproductie.

De schommelende hormoonspiegel zorgt voor een balansstoring, die zich in allerlei klachten kan uiten.

Welke klachten komen er bij de menopauze kijken?

Opvliegers, slapeloze nachten, hartkloppingen en stemmingswisselingen… dat zijn zowat de bekende ‘signalen’ van de menopauze.

Naast deze klachten zijn er nog een heel deel klachten, waar je – ik toch – niet meteen aan denkt bij de menopauze. En ik vind het toch wel belangrijk dat je alle signalen goed leert herkennen, zodat je er ook iets aan kan doen.

Eerder schreef ik al dit artikel over de gevolgen van oestrogeentekort en de meer onbekende klachten van de menopauze:

‘Wat zijn de gevolgen van oestrogeentekort?’

Moet iedere vrouw dit gewoon ondergaan? Of is er iets aan te doen?

De menopauze is zo één van die typische vrouwenkwaaltjes die we helaas niet kunnen vermijden.

Maar dat wil niet zeggen dat we de klachten die erbij horen niet kunnen verminderen.

Voor vrouwen in de overgang worden de aminozuren arginine en lysine aangeraden. Arginine zorgt voor meer elasticiteit in de bloedvaten en helpt zo bij opvliegers, lysine ondersteunt de werking van arginine.

Wil je aminozuren gaan innemen? Let dan op dat je een geregistreerd product met NUT nummer gebruikt, dat het 100% natuurlijk is en ALLE aminozuren levert (ipv een paar aminozuren aangevuld met wat vitaminen en veel vulmiddelen)

Beauty Essentials is volgens mij het enige product dat alle aminozuren levert en ook nog eens 100% natuurlijk is (geen vulmiddelen, geen hulpstoffen, geen anti-klontermiddelen). En natuurlijk raad ik enkel een product aan dat een NUT nummer heeft ontvangen en je dus zeker bent dat het aan alle wettelijke voorschriften voldoet.

Als je interesse hebt om het te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met vriendinnen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest
Picture of Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

17 smoothies die de aanmaak van natuurlijk collageen boosten

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik