skip to Main Content

Deze voeding helpt je door de overgang

De overgang is één van die typische vrouwenkwaaltjes die we helaas niet kunnen vermijden.

Maar dat wil niet zeggen dat we de klachten die erbij horen niet kunnen verminderen!

Je kan bepaalde klachten tijdens de overgang verminderen of beïnvloeden door op je voeding te letten en anders te gaan eten.

Sommige voedingsmiddelen voeg je best extra toe, terwijl je andere dingen dan weer best laat staan.

Deze voedingsmiddelen kunnen je klachten verminderen:

 • Peulvruchten: soja, linzen en bruine bonen
 • Fruit: citrusvruchten, blauwe bessen, kiwi, appel en banaan
 • Zuivelproducten: karnemelk, yoghurt, sojayoghurt en -melk
 • Vis: alle soorten. Zalm, makreel, tong, tonijn en roodbaars
 • Noten: alle soorten, zolang ze maar ongezouten zijn
 • Granen: tarwe, haver, rogge, volkorenmeel en sojameel
 • Vetten en oliën: Sojaolie, walnootolie, olijfolie, zonnebloemolie, roomboter

Goede vetzuren zijn essentieel voor een goede hormoonbalans.

Deze producten kun je beter vermijden:

 • Koffie
 • Pittige kruiden
 • Suiker
 • Frisdranken
 • Alcohol
 •  Beperk het gebruik van eiwitten, vlees en gevogelte

Suiker is dé boosdoener tijdens de overgang. Alles waar suiker in zit kan je hormoonbalans negatief beïnvloeden, met gewichtsschommelingen en humeurwisselingen als resultaat.

Gezond eten zodat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, is natuurlijk een eerste vereist. Maar ook de aminozuren arginine, lysine en carnitine spelen een zeer belangrijke rol tijdens de overgang (maar toch schenken de meesten hier geen aandacht aan)

Arginine: één van de meest voorkomende “signalen” van de overgang, zijn opvliegers. Deze ontstaan door de vernauwing of verwijding van de bloedvaten. Arginine is nodig voor flexibele, elastische bloedvaten: hoe elastischer, hoe minder opvliegers.

Lysine: ondersteunt en versterkt het effect van arginine.

Carnitine: wordt de “natuurlijke vetverbrander” genoemd en zorgt voor het transport van lichaamsvet naar onze oventjes. Is dus belangrijk voor ons metabolisme en voor gewichtsbeheersing.

Als je meer info wil over aminozuren en hoe je ze veilig en 100% puur natuur kan aanvullen, klik dan hier voor meer informatie.

Onthoud ook dat de voedingsmiddelen niet voor iedereen hetzelfde effect hebben: het is even experimenteren met voedingsmiddelen en welk effect ze op jouw lichaam hebben.

Tot slot is het belangrijk dat je begrijpt dat de overgang een natuurlijk proces is en dat klachten meestal tijdelijk zijn.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

GRATIS ebook: 26 natuurlijke (beauty)middeltjes

x

Send this to friend