skip to Main Content

Gebruik kokosolie voor glanzend en gezond haar

De laatste tijd wint kokosolie enorm aan populariteit in ons land op het gebied van natuurlijke huidverzorging.

Onlangs schreef ik al dit artikel over allerlei beautytips met kokosolie.

Maar het kan ook heel handig zijn voor je haar.

In India & Azië wordt kokosolie al heel lang gebruikt als conditioner of haarmasker door haar voordelen tegen droog en beschadigd haar én het is ook nog eens een uitstekende behandeling tegen roos.

Wil je zelf een kwalitatieve behandeling voor je haar op natuurlijke basis maken, lees dan snel verder.

Gebruik liefst de virgin kokosolie (ja, net zoals bij olijfolie bestaat het ook bij kokosolie), die is gemaakt van verse kokosnoot in plaats van een geraffineerde kokosolie, die haar voedingsstoffen niet behouden.

Doe kokosolie in een glas en zet deze dan in een pot met warm water.

Kokosolie ‘klinkt’ misschien wel vloeibaar, maar is enkel in vaste vorm te verkrijgen. Maar je kan het zonder problemen laten smelten.

Je kan aan de kokosolie een paar druppels etherische olie toevoegen, zoals rozemarijn, tea tree of ceder olie. Deze oliën werken goed tegen roos en ter stimulering van de haargroei.

Je kan ook een paar druppels lavendelolie gebruiken als je droog haar extra wilt voeden.

Giet wat warme olie in je handen en masseer je hoofdhuid goed in gedurende een paar minuten. De olie die je nog over hebt kan je dan op je haarlengtes aanbrengen.

Laat dit haarmaskertje een nachtje inwerken (best een handdoek op je kussen leggen).

Door kokosolie te gebruiken kan je je haar al een serieuze boost geven. Als je jouw haar ook meer ‘anti-aging’ stoffen wil geven, doe je er goed aan om jouw voorraad aminozuren weer op peil te brengen.

Lees hier welke rol aminozuren spelen in de verzorging van je haar en waarom ze zo belangrijk kunnen zijn voor jou.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken
close

"Die Beauty Essentials werken dus écht bij haaruitval"

Send this to friend